6 Şubat 2017

the expanse s02e01:

Safe 

--- spoiler ---

.adamlar bildikleri gibi ilerliyor. sanki sezonu ezbere hatırlamamız gerekirmiş gibi, bir bölüm ara varmış gibi iki saniyelik özet geçiyor. ne olduğu belli değil. gizemler öyle karanlık şekilde devam ediyor. arada hafif göndermeler ve yeni tipler derken, izliyoruz geçiyor.

.marslılar, marsı yaşanabilir hale getirmek istiyormuş. atmosfer falan filan derken bir sürü işleri varmış ama dünyalılar ile araları iyi değilmiş. savaş çıksın istemiyorlarmış ama tedbiri de elden bırakmıyorlarmış. şimdi başımıza yeni marslı bir ekip getirdiler, savaşta pek üstün, pek hırslı insanlar ama karın ağrısı gibiler. içlerinden bir zenci dirk gentle'sdan bütüncül zenci, diğeri de sanki lost girl'den tipti.

.geçen sezon zor bela kurtulmuş, radyasyon almış esas iki tip vardı. onlar kanser neyin olmuş ama tedavileri oluyordu. polis olanın arkadaşı öldüydü. o da orphan black'deki zenci, öldüren de taş kafalı elemandı. onla güzelce kavgaya tutuştular. zenci karı geldi ayırdı. çok gerekliydi sanki.

.son hepsi peynir kaçakçılığı hikayesi ile güldü. polis gemide mi kalacak? ellerinde savaş gemisi var o halde neden savaşmıyorlar kafasına mı gelecekler? eros'da olanlar için bir şeyler yapabilecekler mi? madem öyle niye yayın yapmıyorlar? ne yapabilirler? bunların hiç biri belli değil.

.iranlı teyzemize suikast girişimi yaptılar, dünyalılar olarak marslılar ile savaşa girilmemesi konusunda güzel bir hamle yaptı ama marslılar da ulaşmak istedikleri bilim istasyonunu uçurdu. içerde olan neydi? zaten esas gizem konusu o, mavi dalga nedir? o istasyonda bu mu vardı? onu da takip edemedim.

.uzaylılar olabilir diyorlar, uzaylılarsa kim bunu silah olarak kullanıyor. japon bilim insanı abimiz kızını feda ettiğinden bahsediyor da esas amacı neydi? ne olacağını anlamak zor. bir şey anlatmıyor gibiler, öyle elli tane hikayeye bölünmüş akıyor geçiyor gibi. arada sevişiyorlar, arada uzayda tamirat yapıyorlar. arada kavga dövüş öyle geçip gidiyor işte.

--- spoiler ---