26 Şubat 2017

supernatural s12e13:

Family Feud

--- spoiler ---

.hem yan konu fena değildi, hem genel konuyu güzel ilerlettiler. ha şu hamile karıyı bulamamaları ve castiel'in peşinde meselesi acayip salakça oluyor. tamam çok beceriksiz bir melek kendisi ama bundan iyisini yapabilirler.

.crowley'nin oğlunun karısı muhabbeti ile geldiler. elemanı çekip çıkarmışlardı. zamanda değişiklik yaratmışlar, kadın da intikamcı ruh olmuş. intikamcı ruh olayını zamanda yolculukla çözdüler, bu yeni bir şey çok şaşırdık.

.crowley'nin annesi de sırf intikam almak için torununu ölüme göndermiş, yani bin tane yol bulurlardı adamın ölmemesi sağlanırdı ama onu da iyilik timsali yaptılar ve böylece hallettiler. babası cehennemin kralı, kendisi adeta bir melek.

.melekler demişken lucifer'in neden eski bedeninde ve neden crowley'nin köpeği olduğunu anladık. aslında köpeği etmeye çalışıyor ama beceremeyecek, güzel olacak gibi görünüyor da bu kadar güçlü tipleri getirip nasıl çözecekler bakalım?

.amerikan başkanının içinden çıkartırlarken crowley malzemeye bir şeyler eklemiş, kendi hazırladığı eski bedenine luci beyi geri göndermiş. bedeni de kafesinin maddesinden yapılma bir zincirle donatmış, öylece zapturapt altına almış. lucifer'in bu tipini zaten pek beğeniyorduk, crowley ile dalga geçişi falan harikaydı. oğlu babası muhabbeti de iyidi.

.yetmedi hamile kadının meselesini de gördük bir miktar, diğer melekler kadını hemen buluyor ama salak castiel bulamıyor. iki melek peşine düşmüş, tam öldürecekler. sarı gözlü kadının teki gelip kadını kurtardı. lucifer'in savaşçı şeytanlarından biri, geçen sarı gözlü meselesini açtılardı, bu şekilde devam ettirecekler gibi görünüyor.

.kadın iyi ile kötü yok diyerek bir miktar felsefe parçaladı. hep birlikte lucifer'i kurtarabilirler, süper güçlü velet efekti çok iyi olmuyor ama bakalım nereye varacak bu işin sonu.

.bir de anaları meselesi var, o karın ağrısı gibi. sonunda ingiliz harflerin adamları ile çalıştığını söyledi, bizim veletler pek iyi karşılamadı ama neyi değiştirir ki? son olayda castiel ölüyordu, hepsi geberip gidecekti. ne için?

--- spoiler ---