16 Şubat 2017

Orphan Black s04e10:

From Dancing Mice to Psychopaths

--- spoiler ---

.pek beğenmedim, bir kere bizim iyiler bu kadar aptal mıydı? tedavi ile klonlamaya devam edileceğini düşünemediler mi? bir önlem alamadılar mı? en azından bir sigorta falan bir şeyler yapsalardı. şimdi tekrar en başka dönmüş olduk.

.bir de gördüğümüz sakallı abimiz neoevrimin kitabını yazan abimizmiş. işlerin arkasındaki adam oymuş. kurul da hikayeymiş, diğer hepsi de hikayeymiş. rachel yine başa geldi. anasını öldürdü ya da öldüresiye kanını akıttı. en son hala ölmemişti, belki öldürmezler ama devredışı bıraktılar. ne bileyim bu kadar tantana yap yine başa dön.

.sarah salağı helikopter ile neden tek başına indi? onu hiç anlamadım. rachel'in marifetini buluyor ve arkasını korumuyor. ayakta duramayan rachel sarah'ı bacağından yaralıyor. bir türlü öldüremiyorlar şu kadını, güya iyi yapmışlardı. güya iyi bir şey yapmıştı ikinci bölüme manyağın teki oldu. çok saçmaydı.

.yetmiyormuş gibi ailesini tehdit ediyorlar, psikopat mazo sado fantezili abimizi de getirdiler, rachel ile biraz takıldıktan sonra planlarını uygulamaya koydu. kuğu ve sakallı abimiz de zaten gözü yapan adammış. ne bileyim hani görüntülerin anlamı olarak güzel de iyileri biraz fazla aptal ettiler.

.helena desen hendrickslerle mekanına gitmiş, bir şeylere karıştığı yok. krystal'i getirmişler. delpyne'in son halini gördü diye onu da katalım demişler. klon hikayesinden fazlasını kendisi anlattı. kurumun başına geçen adamı da tanıdı.

.hepsi aynı adada takılıyormuş. delpyne'i kurtarmışlar. cosima ile tekrar karşılaşıyorlar, hepsi iyi güzel ama tedavi bulunduğu halde bir işe yaramayacak gibi, hala tedavi olmadılar ve hala öleyazıyorlar. zaten soğukta kalmış ölüyor, soyunup onu ısıtması lazımmış, güldürdüler orada da sonra tedavisi ne olacak bu kadının? şaka gibi dört senedir ölmediler, hala tedavi edilmediler. tedavi bulundu ama sonunda ona da şükür.

.zar zor bir sezonu bitirdik, bakalım sonraki sezona nasıl bir karın ağrısı olacak.

--- spoiler ---