11 Şubat 2017

Orphan Black s04e09:

The Mitigation of Competition

--- spoiler ---

.sezon bitiyor, yeni amaçlar koyuyorlar. şu vakte kadar ne olduydu onu da çok hatırlamıyorum. bir sürü olay karman çorman, şimdi bir kötü yarattılar. iki bölümde de alaşağı ettiler. durum bundan ibaret.

.rachel'in yine güç takıntısına kapılacak sandık ama şaşırttılar. gen tedavisi yapan kurumun başındaki kadının görüntülerini kaydediyorlarmış. şimdilik hallettiler gibi ama sezon finalini neyle yapacaklar bilmiyorum.

.aynı zamanda kuğulu görüntüler adada bir şeyler anlatmaya çalışıyormuş. ne anlatmaya çalışıyor? geçmiş görüntüleri mi? yoksa gelecek görüntüleri mi? tam olarak ne oluyor o belli değil.

.bu gen tedaviciler hasarlı doğan bebekleri öldürüyorlarmış. nasıl manyaklıksa artık. ellerinden kaçan iki tane hamilenin peşine düştüler. birine intihar süsü vererek öldürmüşler, diğer at suratlı zenciyi buldular. kör çocuğuyla birlikte işleri halledeceklerdi ama kadın korktu. rachel olaya atladı, kadını aldı. şantajını yaptı ve olayları halletti. yani şu kadar zamandır rachel salağına aferin dedirttiler. esas kötü bu kıvama geldi yani.

.helena geldi asıl, onu özlemişiz, kendi çapında karlar içinde bir parkta geyik avlıyordu. masum yavrucaklar, bak anne geyik falan derken kadın öldürdüğü geyiği sırtında taşıyordu. öyle çılgın bir insan.

.geldiği gibi felix'in biyolojik kardeşi ile tanıştı. sonra hendrix'lerer yardıma koştu. sakallı kadın polisi boğazından okladı ve günün kahramanı oldu. domuza benziyorsun espirisiyle de gönüllerimize taht kurdu.

.cosima ile işlerin başındaki kadın araştırmalara devam ediyor. onlar da hastalıklarını tedavi edecekler inşallah. bir bölüm kaldı bakalım ne olacak?

--- spoiler ---