3 Şubat 2017

lucifer s02e13:

A Good Day to Die 

--- spoiler ---

.lucifer nerelere gitti şimdi? adamlar esas karakterle fazla oynayınca uzaklaştıralım mı dediler? fazla mı üzerine gittiler? allah bir yandan karısı bir yandan başını mı şişirdi? dedektif de pek sevecen koşup gitti yanına ama öylece kalakaldı. yine getirirler ama bir iki bölüm uzak takılacaklar sanki.

.büyük plan neydi? dedektifi kurtarmak için cehenneme bile gitmek miydi? gittiği vakit lucifer'i orada tutmak mıydı? eğer öylese annesi bu planı bozdu. peki annesinin planı neydi? babasına karşı kullanmak mı? e bunu da açık etti, bu durumda ne olacak peki? senaryoyu tükettiler resmen.

.ölmeler dirilmeler çok kolay olsa da yine de hoş oldu. geçen bölümde salak doktor dedektif ile boğuşurken vermiş zehri, sonra kesmiş boğazını. cehenneme gittiği vakit de diyor ki çıkarın beni buradan. sen kötü bir insan oldun evladım işte, kendi pişmanlıklarını tekrar tekrar yaşıyormuş. hayatında hiçbir pişmanlığı olmayan ne yapıyor peki öyle bir cehennemde?

.lucifer adamı kandırıp formülü aldı ama dönüşte uriel'i gördü. o vakit kendi cehenneminde kayboluyordu. anası gelip kurtardı. aslında kurtulan olmamıştı, anası nasıl yaptı? özel gücüyle bağlasalardı bari ama öyle olmadı.

.bu sefer anası kendini kaybetti, benim yüzümden öldü sevgili oğlum diyerek kendini harap etti ama lucifer kendisinden güçlü varlığı nasıl tutup çekti? onu da pek anlamış değilim.

.maze yine komikti, doktor kıyafetlerine yaklaşımı, lucifer'in anasını öldürüşü, genel hal ve tavırları komik bir insan işte. aynı şekilde doktor da iyidi. ölümden döndürmek için yolda kitap okumuş, vermişler elektro şoku eline öyle komikti işte.

.zenci kardeşimizin direnmesini de beğendim. anasıyla luci'nin karşısına geçmişti ama böyle yapmak yerine tekrar kardeşinin yanında oldu sanki. şimdi dedektif cennetin anahtarı idi? plan neydi ne oldu? bunları pek anlamadık. ayrıca cehennem ara çekimleri de pek olmamış. adamlar sırf karakter yaratalım onun etrafında kamera döndeririz olur demişler. eh ne yapalım karakterler güzel.

--- spoiler ---