13 Şubat 2017

grimm s06e05:

The Seven Year Itch

--- spoiler ---

.lan nasıl bir kafaya erişti bunlar anlamıyorum artık. yani kötü anlamda demiyorum, artık kendilerini aşıyorlar. son bir iki canavarın sadece yüzü değil cismi de değişiyor. şimdiki canavarımız değişik bir mahlukat-ı böcek idi. insan yiyor idi. yedi yılda bir dünyaya gelip yiyecek insan toparlayıp sonra onu tüketiyormuymuş? yoksa bir değil bir sürü insan depolayıp öyle tekrar yeraltına mı iniyormuş? öyle bir şeyler işte.

.işin güzel yanı, kandırmaya çalıştığı kadıncağız da hipopotam çıktı rıza baba. bastım kahkahayı. kadına da çok yakışmış. sonra ben düzgün bir adam bulamayacak mıyım diyor? bunlar iyicene komik mi oldu nedir? yoksa bizim kafayı mı yaktılar nedir? anlayamadım vallahi ama iyi güldüm.

.insan böyle bir şey beklemiyordu ya o iyidi. adamın kafayı tuttuğu gibi kopardı attı, sonra da masum masum konuşuyor. grimm kardeş de ona ilişmedi. nefs-i müdafaa etti. karışmadı bu işe. zaten kolay kolay da dövemeyeceklerdi. arada böcek elbisesi giymiş adam gibiydi. arada animasyon gibiydi. uğraşıyorlar işte manyaklar.

.ikinci komikliği ruh aspiratörü meselesiydi. hem de fransızcası abi, çok mu düşündünüz lan ismini dedim ama güldüm. sean şimdi içinde öldürdüğü mayznır ile takılıyor. ruh mu yoksa kafayı mı yemiş? bunu araştırıyor. yüzüklerini bırakıyor. adam aspiratöre koyuyor bunu sonra da içinden ruh çıkıyor ama olaylar karışıyor. alete tam güç veriyor. patlıyor çatlıyor derken gözünü bir yerlerde açıyor. sanki mayznır abimiz gerçek olmuş. belki adamın içine mi girmiş ne olmuş? orada bitiriyorlar bölümü.

.diana meselesi de çok iyi oldu artık. kız ne varsa biliyor, bilmiyorsa hissediyor. eve aşağıda geberip gidiyordu. nick azıcık duymuştu ama sonra önemsemediler. adalind gitti buldu çıkardı eve'i, bir sürü şey çizmiş. kızı da çiziyormuş. bu çubuk ne işe yarıyorsa onun da gizemini hoş bir şekilde devam ettiriyorlar.

.bebekler üçüzmüş, kendi çapında onlar da komik. allah monroe kardeşimize sabır versin. hafif göndermeli el sıkışmalar edildiydi zaten. de kurt ile geyik kırması ne çıkacak bakalım? o veletler büyüyene kadar dizi devam edecek mi?

.adalind ile juliette arasında kalacak mı? büyük meraklar içersindeyiz. çok acayip aşk üçgenlerindeyiz. diana zaten her derde dava olacak gibi, beğenmedini öldüren bir kızcağız var ama yanında konuşurken çok dikkat ediyorlar. şaka gibiler lan, ben gülüyorum yani, hoş anlamda.

--- spoiler ---