20 Ocak 2017

vikings s04e18:

Revenge 

--- spoiler ---

.herhalde savaş sahnelerini ecbert abilere sakladılar, ondan bunu göstermediler. bir de tabii güçler arasında büyük dengesizlik vardı hani pat diye yendik efekti için savaşı göstermemiş olabilirler. her türlü daha az para harcadıklarını görebiliriz. ha o kadar adamı toparladılar, o kadar yaygara kopardılar. onların hepsi de çok para aslında, güzel yaptılar aslında. 

.hani böyle manyak savaş olsa da çok şey değişmeyecekti. esas olay diğer ingilizlerle olacak. ecbert'in oğlu bunlara rakip olabilir. zaten ingiltereyi birleştirmeye çalışan bir tipti. orduları da büyüktür. hazırlıklar da yapmışlardı. bu mallar gibi olmaz.

.orduyu halledip, kralı öldürmeye gelince biraz daha intikam alabilirlerdi. yine de şu kanlı kartal ayini midir nedir? onu yapmaları iyidi. izlemesi bile zor. hepsi çeşit çeşit tepki veriyor. bjorn yaparken bile kötü hissetti gibi. oğlanlardan bazısı hoşlanırken bazısı tiksindi. ivar adamın gözlerine baktı. bir acayipler işte.

.zaten tıyniyetleri çok acayip. karıyı paylaşıyorlar. biz vikingiz kıskanmayız diyorlar. gavatlık bunların özelliği miymiş? aslında ragnar da atheslton ile lagertha'yı paylaşacaktı. var demek böyle adetleri.

.ingilizler de garip, eskiden herkes mi garipmiş? bir tane normal adam yok mu? ecbert çocuğunun karısını metres yapıyor. herkesleri seviyor ama oğlana bir seni seviyorum diyemiyor. garip işte hepsi. adam şimdi bunun hıncını savaşta mı çıkarır? yoksa başka ne olur? ha ingilizleri büyük yenilgiye uğratmış olsalar duyardık. muhtemelen bir şey yapamayacaklar ama gerginliği bile güzel.

.bir de insan kurban etme olayı vardı. uzun zamandır yapmıyorlardı. tanrılar göktaşı düşüşü gönderdi. thor falan kıvılcım mı attı ne oldu? tam kurban edilme olayında gökyüzü olayı geçti.

.kurbanlık reis tanıdık bir tipti. adam kendini güzel feda etti de ortamda bir olmamışlık havası vardı. hepsi bir garip hissetti herhalde. ne yapıyoruz lan biz mi dediler ne oldu? hem yetmedi bir de bjorn'un astrid ile takılmasını insan kurban etme üzerine koydular. adamın can verişi ile kadının iniltisini birleştirdiler. ne gerek vardı ki buna? saçma oldu biraz.

.aralarında liderlik kavgası olacak mı? ivar arıza çıkaracak gibi ama makul olan bjorn'ün lider olması. ragnar beni seçti diyor da ülen bir tek sen kaldın geriye. buna anlam yüklemeye de gerek yok ki? birlik olup intikam alın işte. vikinglerin evinde de ortalığı ayağa kim kaldıracak? egil malı mı geride kaldı. onun planları var gibi.

.tabii bunları fiştekleyen kral hayaller ile yanıp tutuşan mal kardeşlerin büyük olanı bir kadına yanıkmış. onun gözüne girmek için büyük adam olmaya karar vermiş ama kadın bunu başından savmak için böyle demiş, gitmiş reisin tekiyle evlenmiş. gülsen mi ağlasan mı? kadını ayak üstü kesecekti ama sevdiğinen yapmadı. bu salaktan beklenmeyecek karakterli bir hareket idi.

--- spoiler ---