14 Ocak 2017

vikings s04e17:

The Great Army

--- spoiler ---

.ragnar'sız pek gitmeyecek gibi. birbirlerini yiyecek gibiler. björn geldi birleştirici olacak dedim o da astrid'i yiyormuş ama diğer türlü. hepsi birbirini becermese olmuyor mu? ilişkilerini biraz daha profesyonel tutsalar, ne bileyim en azından aile içi sayılacak şekilde birinin yakınlaştığına diğeri yakınlaşmasa? şimdi anası lezbiyenliklerde, ne kadar sayılır bilmiyorum ama yine de garip.

.ivar ve ubbe'nin analarının intikam planı güzeldi aslında. diğerlerini karşıladıkları bir etkinlik sırasında mekanı kapattılar. lagertha ile kapışacaklardı. lagertha kılıncını da almıştı ama björn yetti. giriş falan da güzeldi ama karısıyla arası kötü olunca bütün karizması gitti. bir de salak salak işler peşindeymiş.

.hepsi birleşip babalarının intikamını almaları gerekiyor. ragnar'ın son yaptığının bir manası olacaksa o da bu. vikingleri birleştirmek, hep birlikte hiç olmadığı kadar güçlü yapmak ve ecbert'den intikam almak, yaptığını yanına bırakmamak.

.ecbert torunu (onların işler de karışık) ile ilgileniyor. kimsenin etkisi altında kalma diyor. bunun da etkisi altında kalmaması için çocuğa paradoks veriyor. zaten saf görünümlü bir çocuk, üzerine fazla gidiyor. athesltan için bu kadar yani. 

.ragnar'ın çukurunu ziyaret ettiler. burası kutsal yerdir dedi. intikama gelecekler hazırlıklı oldun dedi. mal babasının pek dinlediği yok, en azından şunun krallığını bir attırıverseler ne güzel olacak?

.ispanya kadar rahat olmaz hiçbir yer ama bu kadar tantana yaptıktan sonra başarısız olamazlar herhalde. rollo da katılsa güzel olabilirdi ama ihaneti büyüktü. ne kimse onu affetti, ne toprak vaadine kandı. zaten eve dönünce de karısından güzel bir fırça yedi.

.vikinglerin yurdunda güçler çok karışık, bizim  dövmeli kardeşlerin gözü büyük yerlerde. ragnar'ın yokluğunda zaten ortalık karışacak. lagertha güzel savunma yaptırıyor ama zayıf noktasını bulacaklarmış. yüzü yaralı, adı egil diye bir tip çıkardılar bakalım ne olacak?

.floki ile ivar muhabbeti tatlıydı. ivar'a özel bir araç. savaş meydanında takılsın diye bir şeyler ayarladı. bunların diyarda kullanılmıyor mu bilmiyorum ama gladyatörlerin kullandığı araç gibiydi.

--- spoiler ---