17 Ocak 2017

sherlock s04e03:

The Final Problem

--- spoiler ---

.az biraz boku çıktı ama en azından finali güzel yaptılar. sezona göre güzel bölümdü. moriarty meselesini de bağlamış oldular. daha güzel sezon bitişinde sonraki sezona mesele bırakmadılar. siz ölürseniz adınız kalır, dostlar sizi hatırlasın diyerek bitirmiş oldular. hoştu bu bakıma ama o kardeş meselesi neydi öyle?

.sherlock bu kadar şeyi nasıl unutmuş? en iyi arkadaşı öldü diye kendini mi programlamış? hadi ona tamam ama bu manyak kadın küçük kız sesini canlı mı taklit etmiş yani? nasıl canlı olarak bir kızın düşen uçakta olduğuna inandılar? bir kızı oynatmışsa o saçma, oynatmamışsa bu çok zekiler nasıl anlayamadı bunu? canlı konuşma olup olmadığını nasıl anlayamadılar?

.küçük kızın tek derdi sherlock ile oynamak mıymış? oynamadı diye önce en iyi arkadaşını öldürüp sonra da ortalığı birbirine mi karıştırmış. en son noel hediyesi moriarty ile işbirliği şeklinde evlerini patlatmasından, hapishane müdürü ve karısını öldürmeye, oradan da bir davadaki suçluları ve şüphelileri suya atmaya kadar bir sürü manyaklığa girdi. hepsi yalnızlıktan mıymış yani? eh işte pek açıklama olmadı.

.şarkı da şifreymiş, mezar taşları üzerindeki kodlarla ilgiliymiş. bunu bunca zaman çözememesi pek olmadı. tamam süper zeki kızmış, bir saat içinde twitter'den terrörist ayıklayabiliyormuş, iyi güzel de bu mudur yani?

.bir sürü oyun tasarlamış bunlara, sherlock kendini öldürmeyi seçtiği vakit uyutmayı seçti. sherlock'u hep mi seviyormuş? hem madem sadece oyun istiyordu. hapishaneden kaçış yapıyorsan daha neyi kaşıyorsun ki? süper zeki kız insanların beynini programlayabiliyorsa neden insanlarla görüştürmüşler? bu kuralmış ama ne alaka yani? ne bileyim saçma geldi bana bunlar.

.bir de süper gözlemci sherlock hafızasından sildiği ablasının hücresinin camını fark ettiremiyor mu kendine? sahne olarak süperdi ama sherlock'u aptal yerine koydular. tabii birine süper zeki dersen diğerine böyle demen gerekiyor. yapacak bir şey yok. hem senaristler de kendilerini hepsinden zeki yerine koyuyor ya ona çok üzülüyorum.

.zeki kızımızın insan evrimi, duyguların yeri ve önemine dair sözleri dişe dokunur sayılabilir ama bunu fazla uzatmadılar yine minik insan kafasına döndüler, süper zekanın suça meyilli olması doğru ile yanlışın ayrımını derinlemesine incelemediler.

.moriarty ile beş dakikada bu kadar şeyi nasıl yapmışlar onu da açıklamadılar. en son cama yaklaşmışlardı öyle kaldı. eleman öldü ama yaptıkları ve kalan videoları ile hatırlanıyor. hakkaten kafasına sıktı yani. böyle de açıklamış mı oldular yani?

.bir de allah aşkına bir tane çocuk kayboluyor ve civarda arıyorlar. kuyunun içine bakmıyorlar. böyle bir şey olabilir mi? normal şartlarda kızın mühadelesi olmasa bile o kuyuya bakılır arkadaş.

--- spoiler ---