9 Ocak 2017

sherlock s04e01:

The Six Thatchers

--- spoiler ---

.pek beğenmedim meseleyi, neden bu kadının üzerine yıktılar olayları? moriarty muhabbeti ile dalga geçiyorlar artık. kesin ölmüştür ama ölümden sonraki planları vardır ve ben beklemede olacağım derken bunun üzerine yan konu olarak watson'un yeni karısını öldürelim mi demişler? 

.eski ajanmış, eski defterleri takip ediyormuş. ihanet ettiğini düşündüğü eski silah arkadaşı bunu öldürmeye çalışıyormuş derken kadın ölmedi ama en son kurşunun önüne atladı. bu neydi allahını seversen? bir kere sherlock niye bunları çağırdı? önce kadını itiraf ettirip, sonra paketletip, sonra abisini polisi falan çağırıp sonra watson'ları çağıramaz mıydı?

.hepsi birlikte hareket ediyor gibiydiler, sherlock'un yardımcısı gibi olmuşlardı. tamam eyvallah da bu davada tehlike altındalardı. korumaya yemin etmişti güya, hiç anlamadım bu muhabbeti. zaten atılan kurşunun önüne atlamak, tam kalbinden vurulmak. karşıda bekleyen onca adam. birinin elinde silah olmaması. yaşlı kadın sürpriz yapacağını söylüyor ve bunu yapıyor. şaka gibi aslında.

.ha kadın ölmese, gizli ajan kimliğini öldürmüş olsa. kızını falan korumak için bunu yapmış olsa anlayacağım ama bu şekilde öyle bir şey yok gibi ve çok saçma oldu. bir de posta bırakmış, john'u kurtar diye. neyden kurtaracak? kafayı yemesinden mi? sherlock'a olan nefretinden mi? sadece esas karakter diziden ayrıldı diye geyik yapıor gibiler. sherlock'un yardımcısı olmadan ne olacak hesabı?

.yerini balonla dolduruyordu işte? john gittikten sonra balonun da boynu bükük kaldı ama çok gereksizdi hakkaten. yaşlı kadını göçertici çözümlemeler yapıyor. o da şaşırtmak istiyor işte. sekretermiş de diğerlerini kıskanmış da şöyle hayatı varmış da falan filan. gereksiz kardeşim gereksiz.

.zaten ne kadar zeki olduğu anlaşılsın diye çok hızlı konuşturuyorlar. bir buçuk saat bunu yapınca hiç çekilmiyor. kim bunlara bir buçuk saatlik dizi aklı vermiş? bizimkiler mi? nedir yani?

.bir tek beni nasıl buldun muhabbeti iyidi. 58 tane şey sayıyor, sonra flash belleğe sinyal verici yerleştirdim diyor. tabii sen nasıl ajansın bir kontrol etmiyorsun değil mi? neyse saçma sapandı o kısım da. peşindeki adam da sherlock'u takip ederek onu buluyor. neyse ki kadın orada ölmedi de o kadar saçmalamadılar.

--- spoiler ---