8 Ocak 2017

shameless s02e09:

Hurricane Monica

--- spoiler ---

.başka bombok bir bölüm, dramlarına koyem diyerek izliyorum artık. bir şey olduğu yok, tamamen karın ağrısı işte. frank anası öldükten sonra eski karısına gitti, ona ağladı sızladı derken monica tekrar hayatlarına girdi. çocuk oyuncağı gibi kimse inanmadı, hepsi tepkili ama bir yandan da pek seviyorlar. hani anasız büyümek zordur. boktan olsa da bir ana figürü iyidir'e getirdiler. keyifli değildi.

.olay olarak da bir şey yapamadılar. herkesle iyi geçinmeye çalışıyor. deb'e analık yapıyor, kıyafetler, eğlenceler, konuşma yaptırmalar derken fiona bir yandan kıskanıyor. ian ile iyi geçiniyor, gay'liğinden gurur duy diyor. kendisi de lezbiyendi. biz utanmadık zaten diyor, utansanız iyi olacaktı diye güzel cevap alıyor. lip'i uzaktan görüyor. delikanlı lip ağzının payını veriyor. toplamda bir şey olmuyor.

.fiona anasını babasını mutfakta çiftleşirken yakalıyor. doğum kontrol hapı veriyor. geldikleri noktaya bak. inanılmaz hakkaten. 

.frank anasının parasının peşindeydi. onun da kardeşlerine yolladığını öğreniyor. sinirleniyor ama bölüm sonunda anası için ağlıyor. insan bari o kadar baktı, defin işlemleri için filan biraz para bırakır değil mi? anasının küllerini cigarasına sarıyor, komik mi? bilemedim.

.sheila damadı ile çakışıyor. aynı müziği açmışlar, aynı laflar ediliyor. karen kapıdan dinledi ama devamını göstermediler. bu nasıl çarpık bir aile arkadaş, frank ile karen çakışmıştı, şimdi anası ile damadı. olacak iş mi?

.steve ile fiona yakınlaşıyor gibi, bütün sezonlarda bunlar işlenecek herhalde. steve portekizli kadınla kalmaya devam ediyor. lip de yanlarına kalmaya geldi. devamlı bir erotik pozlar, sonra telefon seksi derken, lip ne konuştuklarını online tercüme ettirdi ve biriyle aldattığını öğrendi. bunu da steve'e yetiştirdi. olaylara gel, yerimizde duramıyoruz.

.devamlı parti yapmalar, amerikan futbollarında bağırmalar. böyle kendi hallerinde güzel aile pozu vermeye çalışmalar gibi bir şey yaptılar ama tam birazcık mutlu olacak iken koskoca ayyaş frank'i ağlattılar.

--- spoiler ---