31 Ocak 2017

Orphan Black s04e08:

The Redesign of Natural Objects 

--- spoiler --- 

.şu mal polisi öldürdüler, pek öldürecek diye düşünmedim ama s baya manyak çıktı. ilkin bilgl aldılar güya ama toplamda neyin planlandığını ben anlamadım. zaten anlatsalar ayıp olurdu herhalde. anladığım kadarıyla milletin genleri ile oynayacaklar. geniş bir planları var. sarah da bize tehdit dedi de neye tehdit? ifşa etmeleri gibi bir şey çıkartırlarsa saçma olur.

.cosima süper fikirle geldi. leda ile bilmem ne projesini birleştirecek. klon kardeşlerden döllenmiş yumurta yaratacak. onun dna'sı da hastalıklarına çare olacak. bunun için kuzeylerdeki tesislerine helikopterle gitti (helikopter görüntüleri de insanı üzecek kadar kötüydü).

.hendrix ailesinin başı belaydaydı. şişko elemanın başına kaslı bir bela geldi. hapislere düşmüştü. sırf sarah'ın yerini öğrenmek için bu kadar olay da saçmaydı. neyse mal kirli polis devreden çıktı en azından o güzel oldu. ilkin ali'ye şantaj yaptı. kocan mı kardeşin mi? diyerek seçimlere gitti.

.ali de pedere gitti, oradan gay oğlanla dertleşmeler derken, sanki kardeşlerini satmış gibi gösterdiler ama tabii tuzakmış. adam silah zoruyla hapisteki olayı durdurdu. tam son anda durdurdu. sonra da öldü gitti zaten.

.rachel kuğu görmeye devam ediyor. arada babasını da görmüştü. kafada nasıl bir problem var bakalım ne çıkacak ortaya? sarah ile birlikte çalışıp kurumun başına tekrar gelmeyi hayal ediyor. başta düşmanlardı şimdi dost mu olacaklar? o da pek saçma olur.

.m.k. tekrar aralarına girdi. kaçıp gitmişti. neden böyle oldu derken hasta olduğunu öğrendik. sezon sonuna tedavi bulurlar herhalde. bulamazlarsa cosima falan ölmeli artık, bu kadar süre nasıl hasta hasta durabildi?

.olayların akışında sergileyecekleri oyun provası komik oldu. kocasının kurtulduğunu öğrenince derin bir nefes ile pek hevesli söylemeya başladı. eh işte kendilerince bir tatlılıkları var.

--- spoiler ---