10 Ocak 2017

dirk gently's holistic detective agency s01e05:

Very Erectus

--- spoiler ---

.bölümün adı bile komik, bölümün son sahnesinde de aynı lafı tekrar ediyor. aptal onbaşı, very erectus'um diyor. başındaki amirini de ispiyonluyor. şimdi bunlar bir vakit önce deney yapmış, denekleri de dünyaya salınmış, onların estirdiği terrör gibi bir şey var ortada. bundan ötesini hala tam anlayamadık. özel güçler mi kazandırmışlar? başka diyarlardan mı getirmişler? hiç belli değil.

.yavru kediyi köpek balığına dönüştürüyorlar. bir çeşit enerji olayı var. zaten kızı kaçırılan tip abimiz enerji ile oynuyormuş. onun ürünü olabilir, kendi silahı ile öldürmüşler sanki. bir acayiplik var böyle gidiyor, açıkladıklarında güzel olacağını umuyoruz.

.holostik katilimiz biraz rahatlamalardaydı. zenci eleman buna yemek yedirdi, otele götürdü. duş aldırdı, ilkin pek beğendi ama hepsinin dikkat dağıtıcı olduğuna kanaat getirdi, alakasız bir bölgede, alakasız bir insanın ölmesini istedi. adama seslendi, bakarken araba çarptı ve öldü. ne olduğunu anlamıyoruz ama hala güzel.

.dedektiflerden yaşlı olanı öldürdüler, üzüldüm abimize. çok konuşsalar da olayları güzel takip etmişlerdi. hayvan merkezi gibi bir yerde bizim rockstar abimizin mekanını basmışlardı. 35 tane ölüyü de buldular ama ihbar edemeden avlandılar. zenci kadın kaçmalarına yardım etti ama yine de hastaneye yetişmeden öldü gitti.

.todd'un kız kardeşi manyak tiplerin minibüsüne bindi. nasıl korkmadan bu işi yaptı derken onların da hikayesini anlamış olduk. enerji sömürüyorlarmış. vampir gibilermiş, kızın geçirdiği krizler yüzünden garip enerjisi varmış. dirk'ün enerjisi de çok lezzetliymiş. ondan götünden ayrılmıyorlarmış. ne bileyim ilkin ortalığı kırıp geçirmişlerdi. şimdi kıza yardım ettiler, iyi davrandılar falan komik geldi. içlerinden hepsi tanıdık gibi. bir tanesi de supernatural'in peygamberlerindendi.

.sonuç olarak hala her şey ortada. dirk o son kazmayı vurarak hayat oyununda bir ilerleme kaydetti. kaçanlardan olmadı, kendine 'eshol' diyen todd'a güzel ayar verdi. araya felsefi betimlemeler sokaraktan güldürmeye meyletmişler, komedisinin dozu çok düştü ama gizemi tatlı tatlı devam ediyor.

--- spoiler ---