13 Ocak 2017

Agents of S.H.I.E.L.D. s04e09:

Broken Promises

--- spoiler ---

.bir taraftan yapıyorlar, diğer taraftan bozuluyor. aida'nın yapımcısı da kötü tarafa geçmiş, zaten adamdan şüpheleniyordum. çok kaypak biriydi ama böyle bir şey yapacağını beklemiyorduk. adam kaç tane robot yapmış acaba? kitabı da elinde tutuyordu. kitap ile ne yapacak? biraz baktıktan sonra bakmamalıyım demişti ama sonsuz yaşam derdine düşmüş.

.her şeyin arkasında aida olmaması biraz iyi. may hala ellerinde, may'in tam kopyasını yapmışlar. coulson hala fark edemedi. aslında kitabın nerde olduğunu ona söyledikten sonra buldu, normalde detaya dikkat ederdi ama konu may olunca aptal aptal bakıyor sanki.

.terminator göndermeleri güzeldi, her biri güldürdü. mack ve yoyo güzel anlaşıyor. onların romantizmini de arkadan döşüyorlar. sonunda robotun kafasını uçurdu. sorun halloldu zannettiler ama hallolmadı tabii ki.

.diğer tarafta senatör meselesi vardı. kadın nainsanlara düşman, kurumun başında da kendisi var. devlet destekli bir işler var. örgütün başındaki adamın tipi de çok tanıdık geldi. nerde izlemiştik hatırlayamadım.

.kozadan çıkan tip de kardeşiymiş. onu almış gelmiş, öldürecek. son zamanlarına güzel kahvaltı bile hazırlamış. sonra öldürmekten vazgeçiyor, hala insan olduğuna inanıyor. derken özel güçleri meydana çıkıyor. süper hızlı gibi bir şey, belki de ölümsüz artık bilemiyorum. kardeşinin karnına sıkıyor, öldürüp denize atıyor. beni de sorgulamayın diyor. nasıl bir insansa artık.

.simmons iyice dövüşlere katılıyor, direktör özel görevlerde hepsi birlikte takılıyorlar. fena ekip olmadılar aslında, kendileri ile dalga geçiyorlar. izlemesi keyifli ama bir yandan da devamlı bir hengame hissiyatı yerine doğru düzgün gizem de olabilirdi. eski bölümlerde bütün sezon olan olay, bir iki bölümde oluyor nerdeyse.

--- spoiler ---