22 Aralık 2016

vikings s04e14:

In the Uncertain Hour Before the Morning 

--- spoiler ---

.aradan sonraki en iyi bölümüydü. görüntüleri, müzikleri yine bir atmosfer katmış. tatlıydı. ragnar'ın olayını anlamıyorum hala. tarihsel olarak derdi nedir? neden bunu öldürecek krala gönderilmesini istiyor? neden ecbert'den intikam alınmaması için bir anlaşma yapıyor? sadece ivar'ın hayatını kurtarmak için mi?

.kendi yurdunda lagertha tahtı aldı, ivar geri gelirse hepsini keser biçer diyeceğim de nasıl yapar bilmiyorum. esas plan ivar'ın tehdit oluşturmayan şekli ile ecbert'i öldürmesi olması gerekirdi. kafasından ne geçiyor? ölmeden önce yine ne kurnazlık yapacak? yine şöhretine şöhret mi katacak? onu göreceğiz.

.o değil de yirmi bölüm falan görünüyor. altı bölüm kalmış. ragnar'ı ne zaman öldürecekler? artık ölüm vakti gelmiş, gitmiş kendi elleri ile düşmana teslim olmuş. kafeslerde kalmış, tutsak olmuş. şimdi de teslim şartlarını konuşuyorlar. ne bileyim garipti.

.ecbert abimiz de ne kadar yavşağın teki olsa da ragnar'ı pek sevmiş. athelstan'ı da her ikisi pek sevmiş. ikisinin muhabbeti de bu anlamda çok iyidi. tanrı meselesi ve dinler meselesi de güzeldi aslında. konuşulacak çok şey var derken bunları onların düz insanları ile konuşamıyor demek.

.çılgın kraliçeden oğlu meselesini de pek anlamadım. kraliçe ile seviştiydi, kesin hatırlıyorum. ha kadın herkesle takılıyordu ama oğlan seninle konuşmak büyük gurur falan derken sen de büyük bir mucizesin diyerek çocuğu mahvetti. neden? çünkü seks olmadan doğdun demeye getirdi. sonra çocuğu kapı dışarı ettiler. komik sayılır.

.lagertha kraliçeyi arkadan ok ile öldürdü. barışçıl terk ediş istemişti. kabul etmiş gibiydi, derken şak diye öldü. aslında belliydi öldüreceği. kraliçeye öyle gitmek var mı? oğullarını zaten öldürmedi. geri alırlar diye böyle bir şey düşündü herhalde. zaten kadından nefret ediyordu. böyle de bir törenli veda ettiler. bir at'ı heder ettiler.

.ragnar'ın suratını özel çekimler yapmışlar. herhalde ölecek, son kez doğru düzgün gösterelim demişler. tanrı tanımaz şekilde ölecek gibi görünüyor. nasıl ölecek peki? güzel bir şeyler yapsalar bari, insan yine de üzülüyor. bu hallere düşmeseydi iyidi.

--- spoiler ---