23 Aralık 2016

the exorcist s01e02:

Chapter Two: Lupus in Fabula

--- spoiler ---

.biraz durağan başladı ama güzel bitti. outcast gibi kasabada sıkıntı var. büyük işler dönüyor. organizeler, hatta papa ile ilgisi çıkabilir. kiliseye karıştıkları da belli. bizim marcus çocukluktan şeytan çıkarıcıymış. adam şeytan çıkarırken allah'ın cemalini görmüş. ondan dolayı bir gaye benimsemiş ve şeytandan korkmamış. gerçek müminlerden sanki ama pek bir gücü yok. artık laflarla ve haçla şeytanı def edemiyor. ilginç olacak gibi.

.thomas elemanının tipi çok tanıdık, sense8'de oynamış kendisi. sanki başka dizi ya da filmlerde de pederdi. bilemedim artık, özel rüyası haricinde bir numarasını göremedik. yine şeytanlar süper güçlü, insanların sadece tanrısı var. en azından bahsi var.

.elindeki kitabı göstererek belki çoğu insan lafları ama en azından deneyeceğim diyor, devamlı deneyeceğim diyor. marcus karakteri iyidi hakkaten. eve girişi, thomas'ı araştırması, kilisede işleri ve sonra keşfe çıkması hepsi iyidi.

.şeytanlı kızımızın halleri artıyor. arkadaşının bacağını kırıyor. jenga oynarken hile yapıyor, anasına pis pis bakıyor ve kutsal suları içip çiyanlar kusuyor. nasıl iğrenç yapmışlar öyle anlatamam, midem ağzıma geldi.

.yatağındaki çiyanlar da kötüydü ama adamlar içinden çiyan çıkarttı ya çok fenaydı. bir de hayali bir tipi var ki kendisi içine giren şeytan olmalı. onunla dertleşiyor. büyük şeytan bunun içinde özel bir tohum ekildi sana diyor. belki elebaşları bu, diğerleri ona yaklaşmak istiyor.

.zaten dokuz cinayet ve organ kesip biçmelerinin manası nedir? şeytanlı tipler hemen operasyona çıktı ve baştan beri yüksek sesli müzik dinleyen veledi gösterip durmuşlardı, evine girdi. ailesini güzelce kesmişler. müzikten duymadı, sonra bunu güzelce kestiler. organları aldılar ve ilerlediler. marcus da olayları haberlerden izledi.

.anne karakterinin tipi şeytanlı gibi, şimdilik delil topluyor. kilise olaya karşı, psikiyatriste gitsin diyor. kutsal su alıp kendi kendine işler yapmaya çalışıyor. thomas bölüm sonunda marcus'u kovdu ama güzel hikayesi ile gönlünü fethetmeyi başardı. bir de thomas'ın yavuklusunu gördük. kızcağızı bırakmak zorunda kaldı. yemin etmiş bir kere işte, şaka gibi geldi kıza. bakalım bol şeytan çıkarmalı bölümler rica ediyoruz.

--- spoiler ---