14 Kasım 2016

the walking dead s07e04:

Service

--- spoiler ---

.negan'ın üzerine yapalım demişler. şimdi adam komik, gerginlik havası var da adam ölmeyince keyif alamadık. gerginlik boşa çıktı. bu sefer de kimse ölmedi. işbirliği yaparsanız mantıklı insanlarız dedi. aslında bu mesaj için çok uygun oldu ama seyir keyfi açısından yeterli olmadı.

.rick hemen duruma adapte mi olmuş? yataktan kalkamıyor gibiydi ama mişon sadece talim yapmalara gidiyormuş. zenci karı vardı, ona ne olduydu unuttum. keskin nişancıydı, bir köşeye koysalar. negan'ı kafadan patlatsalar ne olurdu? adamdaki özgüven çok acayip, nasıl kimse öldürememiş bu kadar dikkatsizliğe? 

.arkasındaki ordu ona o kadar bağlı değil, bunu bilseler belki bir şeyler yaparlardı. hepsini korku ile sindirmiş gibi duruyor. arada çıkar belki ama negan tek adam şeklinde, birileri bunca zaman bunu görüp nasıl müdahale edememiş? bu şekilde daha ne kadar yaşatacaklar? bölüm sırasında en az iki sezon gibi görünüyordu ama bellisi olmaz tabii bu işlerin. az biraz daha mantıklı olsalar iyi olacak.

.tabii olayları kabullenecekler, artık hayat bu diyorlar. bu durumda süreç çok uzayacak gibi. içlerinden eski oğlan silah saklamış. zaten içki ve yemek sakladığını biliyorduk. rick'i eleştiren bir tek o ama hakkaten büyük mallık ile yaptılar bu işi. zorla geberttiler kendilerini. üstüste bu kadar mallık çok fenaydı. bir zombi ordusunu temizleyeceğiz diye bu hale gelediler, yazıklar olsun.

.silah toplama meselesini carl'a yıktılardı ama muhtemelen önceden düşünmüşler. yine de carl'in ilaçlar için silah çekmesi çok saçmaydı. devamını getiremedi. negan çok sakin çıktı, kimseyi yine öldürmedi.

.iki tane eksik minik silah için şişko kızı öldüreceklerdi. şişkonun tekini envantere mi koydun diyerek dalgasını da geçti. komikti aslında, adam komple komik. öldüreceği kadınla oturuyor, sohbet ediyor. neyse ki kadın öldürmekten hoşlanmıyormuş.

.maggie'yi kendi için düşünmüş. öldü numarası çektiler. aslında tam anlaşma için karıyı teslim etmeleri gerekirdi ama herhalde bu ortaya çıkmayacak, ölmediği bariz. nereye saklandı kim bilir? ortaya çıkar da bu yüzden mesele koparsa güzel olmaz.

.daryl köpekleri olmuş, adamı ayak işlerinde kullanıyor. iradesi kırılana kadar böyle olacak herhalde. rick rica etti ama kabul etmedi. daryl adının negan olduğunu söylerse kabul mü edecekti? yalandan söylese olmuyor muydu? adam gözlerden anlıyor ama...

--- spoiler ---