7 Kasım 2016

the man in the high castle s01e10:

A Way Out

--- spoiler ---

.evet sinirlendiğim kadar varmış, adamlar bütün gizemi, bilim kurguyu artık ne bokumsa son saniyede tekrar coşturmak istediler. ticaret bakanı meditasyon yaparak alternatif evrene geçti, ülen bu nasıl dizidir? nasıl kafadır yarabbim. deli ettiler adamı. devamını da merak etmiyorum. zaten bir on bölüm sonra bunu nasıl yaptıklarını açıklarlar, bana fazla geldi bu.

.tamam her bölüm alternatif evrenler hikayesi çözmesinler, fringe gibi olmasın tamam ona eyvallah. tamam karakterlerin dramlarını iyi döşemişler ama bir yere kadar. şimdi iylik timsali frank'in arkadaşının kendini feda etmesi nedir? neden feda etti? nasıl olsa yakalandım bir işe yarasın mı dedi? bir insan canından çok sever mi arkadaşını?

.geçen bölüm bitişinde filmi gördülerdi, filmi alıp kaçmak yerine mal mal joe salağını beklediler. adam ajan işte kaçıp gitsenize. filmi de alırsınız istediğinizi yaparsınız artık. sen hala bu adamın seni durumdan kurtaracağını bekler misin? mallığın önde gideni işler işte.

.eleman geldi, kavgaya tutuştular. filmi aldı gitti. sonra kız bunu öldürtecek iken ben sana inanıyorum filme inanmıyorum diyerek gemiye bindirdi. sevdiceğini öldüren adam, nazi ajanı çıkmış adam, uzaklaştı gitti. böyle olabilir mi? ne diyeceğimi bilemiyorum. kız zaten ikili oynuyor. bunu da seviyor, belli yani. salak bir aşk üçgeni çakalım demişler hiç olmamış.

.esas konu hitlerin film izleyerek bizim delikanlı abiye nutuk çekmesiydi. silahı doğrulttu ama ateşleyemedi. savaş çıkmasındansa kendisini feda etti. ailesi için garanti aldı ama pek mantıklı değildi.

.tabii diğer taraftan ava çağrılan general abimiz işini sağlam yapmış. uzaktan güvendiği adam ile destekli şekilde orgeneralin icabına baktı. hitlerine bildirim yaptı. sonuçta mevcut durum devam edecek. o kadar hikaye boşa gitti.

.karakterlerin sonu bile belli olmadı, böyle saçma sapan bir sezon sonu işte. frank teslim olmaya gitti almadılar. esas kız geride kaldı. nereye kaçacağı belli değil. generalin çocuğunu zaten unuttular. hitler neyin peşinde hiç anlaşılmadı. ticaret bakanı da baştan beri filmleri ayarlayan kişi miymiş? onu hele hiç anlayamadık. adam o kadar infazı falan nasıl çekmiş? filmleri hazırlasa söylerdi, ima ederdi herhalde. belki sıkı meditasyon yapan ulaşıyordur. böyle saçma bir şey çıkarsa şaşırmam. kötüydü işte. pek tavsiye etmiyorum.

--- spoiler ---