28 Kasım 2016

shameless s01e05:

Three Boys

--- spoiler ---

.ziyadesi ile gülemedik ama hoşlaştık işte. bütün hali bu mudur? komedisini artıracaklar mı? yoksa daha mı kötüye gidecek. artık göreceğiz. aileye daha çok alıştık. bölüm dakikasını da 45 civarına çektiler. bir saat zaten bu kadar sallantıya, bu kadar dialoga çok.

.zenci kızın kardeşi rolündeki şişko tanıdık tip, komedi filmlerinin aranan zenci şişkosu. arada küfrü basan kafadan çatlak ateşle oynayan bir tip olarak komikti. güldük kendisine.

.zaten evliyiz meselesinde niye boşanmadılar? niye boşanmamışlar. adamlar gamsız bunu dert etmiyor. kadın kafadan çatlaktı diyor da ülen hakimi falan yok mu? boşayıversinler ne olacak? uğraşmak istememesini anlayışla karşılıyor ve önce evlenmekten vaz geçiyor sonra para için feyk evlilik düzenliyor.

.babası para bırakmış da onun için evleniyorlar. 500 dolarmış, e belliydi zaten. rahibin evrak işlerine bakmaması için oğlan çocuğu götürüyorlar. vay canına eleştiriye gel diyor insan ama diyemiyor da...

.dışarı çıkamayan teyzenin dramına üzülmeye başladık. ne kadar sürdürecekler bunu acaba? fazladan karakter, yan karakter olarak en iyisi kendisi herhalde.

.frank'in yumurtalıklarındaki fazladan şişik ve öleceksin  muhabbeti de güzeldi. frank'i kontrol eden teyze çarli'nin annesi rolündeki teyze. kendisi hepten komik ama pek komiklik yaptırmamışlar.

.kanser tedavisi görenlere bir miktar laf etti, düğünde bir miktar laf etti. meczuba bağlayıp öyle ortalığa laf edecek gibi. arada dokundurmalar, pedere incil göndermeleri. frank çok bilgili bir ayyaş yav.

.gay oğlanın dertlerine geldik, müslüman evinde yatağın başında la ilahe illahlah muhammeden resülullah falan yazıyordu. maşallah, inşallah yani. pek olmamış o kısımlar. müslüman göndermeleri de yapıyorlar ama çok geliyor bana, hele hele gay müslüman nedir? gereksiz olmuş.

--- spoiler ---