26 Kasım 2016

shameless s01e04:

Casey Casden

--- spoiler ---

.eh biraz daha keyifliler. arızalı tiplerin iyice arızalarını öğrenince gülümsetmeye devam ediyorlar. bu sefer küçük arızalı kız giden oyuncak ninesinden sonra yalnızlık çekiyor ve gidip bir tane çocuk kaçırıyor. hem de bunu planlamış.

.bütün aile seferber oldu, veledi nasıl dikkat çekmeden geri götürebileceklerini planladılar. komşuları da yardım etti. kendilerini soyadlarına fazla bağlı hissediyorlar orası belli. evli ve çocuklula bundy ailesi gibi yapmışlar herhalde. tabii onun komikliği nerde bunun nerde.

.olaylar başladı. planlar uygulamaya kondu. bir tek süpermen kostümünün pelerininde problem oldu. sıkıntı olmadan mevzu halloldu. küçük kızın psikopat yalanları da acayipti. bunu görüp de şaşırmaları da iyidi aslında. bir de yalan söyleyemezmişmiş. yok artık daha neler.

.frank'in diğer evdeki olayları çok çok acayip, o olayı nasıl ilerletebiliyorlar? insanın aklı almıyor. sarışın kızı nasıl oynatmışlar? kız niye frank'i baştan çıkarmaya çalışıyor? derdi nedir? onu da çok anlamış değilim ama utanmazlıkta sınır tanımıyorlar.

.eski kocası başka yerde yaşamaya para yetiremeyeceği için evin bodrumunda kalıyor, frank'e ses etmiyor. nasıl genişlikse artık. bedava yiyecek için götünü verdi. kelimenin tam anlamıyla ve hatta "lidırılı" yaptı bunu. vermeye de devam ediyor. kadındaki tutkuyu anlamak zor. başka bir şey yapmadan bunu mu yapıyor yani? diğer ihtiyaçları yüzünden sıkıntı duyacak gibi.

.barmen eleman, pinti komşu da mecburen evlenme teklif etti ama adam zaten evliymiş. yok artık daha neler neler? ortalığı karıştıran yine frank idi. bu kadar ahlaksız adamın sadık olması da garip tabii, en azından bir takım değerleri var demek. 

.çok pis ahlaksız insanlar ama ailelerine düşkünler, ondan da bu kadar sevilmiştir. kendi içlerinde karakterlerin toplamından da bir dizi elde etmişler. baktığın vakit bir olay da yok. güzel tabii bu. bu arada frank az biraz polisliğe ve medyaya da giydirdi.

--- spoiler ---