21 Kasım 2016

Orphan Black s04e06:

The Scandal of Altruism

--- spoiler ---

.ilk bölümün gizemini yeni açıkladılar. hani sabırla izlemek gerekiyormuş da bu ne lan? dört sezon geçiyor sonra açıklanıyor. beth kendini feda etmiş. diğerlerini korumak için yapmış bunu. te olayın başına kadar gitmiş, sonra o vakit yardımcı olarak karakteri harcayacakmış, şimdi herkesleri öldüren tipin arkasındaki tip de buymuş.

.insanları daha anne karnında düzelten teknolojinin sahibi kırma zenci kadın, şimdi esas kötümüz bu oldu. sakallı gözlüklü polis de bunun hesabına çalışıyormuş, ilk bölümden itibaren zaten beth'i biliyormuş. garip aslında.

.susan denilen kadın, güya herşeyin başında ama tüm bunları engelleyemedi. rakip teknoloji dedi ama hepsi aynı şirket değil mi? neyin rekabeti? baştan beri zaten klonlardan tiksinmiş, garip bu kısmı da.

.kendall dedikleri teyzemiz pek iyidi aslında, kendisi klona müsait az sayıdan insandan biryimiş, ondan saklanıyormuş bunca zamandır. susan'ın kocası da ondan gizlemiş bu kadını. şimdi kanser olduğu ortaya çıktı, nasıl olsa ölecek iyi güzel de kadını harcadılar boş yere.

.kanser olduğu için de leda ve castor genlerini ayırabiliyorlarmış arıtk, nasıl oluyorsa o kadar detayına girmeye lüzum yok. şimdi benim anlamadığım genleri ayırdılarsa eldeki bilgiyi neden sarah gelip yok etti? o bilgi bunlara da yaramıyor muydu? kendall kaçırıldı diye bunu yaptı ama sonra diğer tarafta da edindikleri bilgileri, kök hücresi artık neyiyse hepsini yok ettiler.

.kadının son lafları ve dramları da güzeldi. ne bileyim gittikçe izlenesi oluyor ama şimdi klon hikayesini bitirmiş gibi oldular. cosima nasıl iyileşecek? bunlara mı girecekler? yoksa intikam falan mı?

.güzellik uzmanı hatunu ne diye getirdiler? o da komikti. polis istaasyonuan gitti, orada art aldı bunu sonra felix olayları açıkladı. lezbiyen bilim insanının öldüğünü orada anladık, sonra cosima'ya söyledi. yıkıldı kadın, böyle de bitirdiler bölümü. resmen diziyi bitirdiler. castorların sonuncusu salağı intihara girişmiş, yumuşak huylu bir insan herhalde. klon hikayesi resmen bitti gibi oldu. diğerleri ile savaşacaklar mıdır? nedir yani?

--- spoiler ---