16 Kasım 2016

lucifer s02e08:

Trip to Stabby Town

--- spoiler ---

.polisiye olayları semavi olaylarla bağladılar ama yine de o kadar keyif alamadım. tamam güzeldi ama ne bileyim dava çözümünden hoşlanmıyorum işte, yine olayı davaya bırakıyorlar. zaten mevzusu da bu. içeriğinde esas oyunculardan ikisi dedektif, mecburen dava çözüyorlardır.

.azrailin bıçağı meselesi ile geldiler. lucifer uriel'in mezarına koymuş bıçağı. annesi de babasının dikkatini çekmek için insanların bulmasını sağlamış. ikisi de salakça aslında, bu kadar güçlü bıçağı neden ortalığa bırakıyor. annesi ne yapıyor?

.lucifer bıçağı sinirle tutunca bir hareketlenme oldu, annesi yine heyecanlandı. bu kadının planları neler? ailesini istemek gibi değil de babasını devirmek gibi bir tanrıya karşı plan içersindeler gibi. bakalım nereye varacak bu iş.

.adli tıpçı ile muhabbetleri iyidi. en son kiliseye gittiler ama bir şey olmadı. olsa da güzel olabilirdi. dedektif bunları kıskandı o da komik sayılabilirdi. dedektifin özel olayını zaten unuttular.

.bir de dedektif dujş nasıl bıçağa direndi. ne alaka yani? lucifer'i bıçakla burun buruna getirelim demişler ama bunu dedektifin direnmesi ile aştılar. adam geliyor olay mahaline kimse yok, kadınla konuşuyor. ülen bıçağı alsana işte insanları baştan çıkarıyor. arkasından ekip geliyor, bıçağı ortadan kaldıramıyor ama işte gelenlerden biri almış bıçağı. alır tabii ki.

.sonra olaylar olaylar işte. neyse ki bir şey olmuyor. herkesler yoluna gidiyor. zenci meleğimiz ile annesi fazla yakın. adam bir doğru tarafı seçemiyor. aklı gitgeller ile dolu.

.terapist meselesi de iyidi. ilkin kafayı toparlayamadı. sonra lucifer terapist oldu. zaten lafları süper koyuyor. özel dizayn ediyorlar herhalde.

.ha bir de şu yoga hocasının tatlı itirafı komikti. adam korseyi açıverdi. oradaki espirilere de güldük. güldürüsünü artırıyor gibiler de işe bir yere kadar. esas konularda saçmalamasalar bari.

--- spoiler ---