2 Kasım 2016

humans s02e01:

Episode #2.1 

--- spoiler ---

.geçen sezonu yarım yamalak hatırlıyorum zaten gelmişler elli tane konu. hikayeler yine ayrı ayrı. sezon sonu herkesler kendi yoluna diye bitirmişlerdi. anita ve leo birlikte takılmış. max de yanlarında, niska kendi yoluna gitmişti. diğerlerine ne olmuştu? hatırlayamadım, zaten şimdi son bölüme göz gezdirdim benzerini yazmışım.

.esas hiç hatırlamadığım max'in nasıl kurtulduğu idi. elemanı kurtarmışlar bir şekilde neyse ki, olaylar niska'nın bok yemesiyle başlıyor. lezbiyen takılmak istiyormuş. sonra da bir canlı yaratma muhabbeti dönüyor. elindeki bilinç kodunu da ağdan yayıyor ama hepsi bilinçlenmiyor. bilemedikleri bir sebepten onbinde bir robotu etkileyecek şekilde bilinçlenme yaşanıyor.

.leo ve max de bunları bulup yardım etmeye geçiyor anında, anita bir tane insana yardım ediyor. hatta bildiğin ona aşık olmuş. ekmek parası için çalışıyorum diye ama pek inandırıcı olmadı şimdi bu. kendini bulmaya çalışıyormuş. yine tartışmalar falan derken aksiyona atlayacakladır inşallah.

.bizim çekirdek aile taşınmış, işlerini düzeltmeye çalışıyor. evlilik terapistine gidiyor ama adam işten çıkartılıyor. çocuklar, bu bilinçli robotlar macerasından sonra pek sıkılmış. dünyaya bunu niye söylemiyoruz diye hayıflanıyorlar. robotlar işsizlik yaratıyor göndermesi var, ucuz iç gücünden diğer muhabbetlere göndermeler işte.

.yeni karakterimiz trinity var, kendi çapında bir bilinç yaratmış mı? yaratma yolunda mı? bir program var, bir bilgisayar var. başında işler çeviriyorlar. arada konuşan bu ses insan gibi tepkiler veriyor ama emin değiliz, böyle bir şey mümkün değildir diyor. yavşak bir oğlanın ziyareti de bunla ilgili. ellerinde bilinçlenmiş bir robot var, buna ters mühendislik yapacaklar, şimdi kötü karakter mi yapmışlar yani? bilinçli bir makineyi nasıl sökeceksin ülen? kesin yapamayacak ama bakalım ikilemleri güzel olacak gibi.

.ispanyolca konuşan tip sempatikti ama hemen harcadıalr elemanı, heyecanlı heyecanlı yeni bilinçlenmiş kadının üstüne doğru koşuyor, gülümsettiler o sahnede. yeni bilinçlenen robotlardan hangilerini kadroya alacaklar bakalım, zincirini koparan geliyor. zincirinizden başka ne kaybedeceksiniz diye de mesaj gönderiyorlar. işçi robotlar devrimde.

.niska'nın son yargılanma muhabbetini hiç anlamadım. adam öldürdüğünü kabul edip, insan gibi yargılanmak mı istiyor? olayı bilinçli makine olayını dünyaya duyurmak olabilir, yoksa hukuk sistemine göre insan yerine konmak için bu aile sana nasıl yardım edebilir len? tanık falan mı olacaklar yani nedir?

--- spoiler ---