13 Kasım 2016

american horror story s06e09:

Chapter 9

--- spoiler ---

.sezon sonuna doğru sıçmaya devam ediyorlar. hani biz bir heyecanla başlıyoruz da sonra mı sıkılıyoruz dersek? aslında tam olarak öyle değil. sezon başı süper gerilimle, hoplatma ile başladı. sonra dozu artıralım kan revan ve bağırsak saçalım demişler. ilk başta çok etkiliydi ama devamlı maruz kalınca bir anlamı kalmadı.

.işte bu noktada saçmalamışlar. bir de şaşırtmacalı girişler. ikinci sezonu çekmeler, yetmedi adam öldü diye yeni yetmeleri getirmeler. böyle salaklıklara geçtiler. cadı meclisindeki kızcağız geldi, bir bölüme paketlenip kızartma oldu gitti.

.sopalı kameralar orjinal çekimse değişikmiş, bir tek o var yani başka da bir şey göremedim. geçen bölüm gelen domuz kostümlü adamın taksi görüntüsüne güldüm. adamı da yarım bölümde öldürdüler. 

.adamlar o kadar hızlı öldürüyor ki bölüm kısa kalmış. 43 dakika olması gereken bölüm 36 dakika idi. şakır şakır hepsi öldü, bir tek kişi kaldı demişlerdi o da zenci polis kadın imiş. ona da kalp yedirip delirtip, milleti kestirdiler.

.sarışın kadını kesmişti, kapalı yere atmıştı. en son kendi kendine çıktı. polisler gelmişti ama silahı çekti kadını vuracaktı. polisler indirdi kadını. hani tek kişi hayatta kaldıydı diyemeden kadını öldürdüler. yani garip saçma bir şey oldu.

.zaten polisin bunlara inanmaması, canlı yayında kızartma olan iki veledin yayınına görüp koşup gelmemesi çok saçmaydı. veletler daha öncesinde ruh kaydettik diye sorguya alınıyorlar ama araba kazasından kadın çıkmadığı için bir şey yapılmıyor. o da çok saçmaydı.

.ne bileyim say say bitmiyor, korku filmlerinde çok geç olmadan gelmezler diye gönderme yapıyorlar ama olmuyor işte. bakalım sezon sonuna ne yapacaklar? hepsinin yine dizi olduğunu gösterirlerse komik mi olur? saçma mı olur bilemedim. salak kadın kaldı onun akıl hastanesi mi olacak? nedir yani? zaten yok efendim işlenmemiş görüntü deyip üstüne müzikle bize izletmeleri de hiç olmuyor. kim bunları kurgulamış mesela? açıklasınlar da bilelim.

--- spoiler ---