19 Ekim 2016

westworld s01e03:

The Stray 

--- spoiler ---

.şimdi bu ford abimiz robotları neden güncelliyor? bilinç oluşturma ya da deneyle bir şeyler yapma muhabbeti olacak zannediyordum ama zaten bunu yapan iş arkadaşı imiş. iş arkadaşı dediğinin gençliğini de kenisine çok benzettim ama herhalde adamın adı arnold olacak, sonra parkta ölecek ve ford diye gelecek değil? böyle bir şeyler yoktur? belki akrabası falan mı nedir?

.neyse işte bir tane adam varmış, park fikri öncesinde yapay zekalara bilinç kazandırmaya çalışıyormuş. tam bir yaratım üzerine bir bir mücadeleye girmiş. sonra robotlar arasında ölmüş gitmiş. bilinç oluşturmayı becerememiş.

.zenci bilim insanının olayı da bu dolares ile konuşmaları, ölen çocuğunun sıkıntısı. devamlı bir bilinç arayışı ve tabii evrime göndermelerle bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. dolares'e yeni bir şeyler yüklüyor. alice harikalar diyarındayı okutuyor. zaten kadının kafa gidik, kendine dönmeye başlıyor gibi ama bir de senaryoyu oynuyorlar.

.evine geliyor ve ailesi katlediliyor. bu sefer yanında koruyacak eleman yok, salak saçma bir hikayeye gitmiş. kadın tek başına silahı alıp adamı vuruyor. normal şartlarda tetiği çekemiyor muydu? koduna aykırı mı geldi? ne oldu oralar pek belli olmadı.

.ayrıca topraktan bulduğu silah neydi? bu çavuş meselesi nedir? vurduklarında ölmemişlerdi. ne bileyim hepsi karman çorman hala duruyor öyle. adamın hikayesinin arkaplanı bilene yokmuş.

.bir de keltoş bir host'un delirmesi için uğraştılar. adam ağaçtan heykellere yıldızları kazımış. şimdi bu adam ne alaka? boğazı kesilirken nasıl çalıştı? ve üstüne neden kafasını parçaladı? ülen ne zaman biraz anlatacaklar? bu robotlara ne oluyor böyle? hazır tıkırında giderken işler güncelleme ile sıkıntı yaratıyorlar dediler ama çok salakça şimdi, sen o kadar insan yarat. binlerce robot yap sonra bir güncellemede robot olsun.

.bana hatalar evrimin en iyi aracıdır ile gelmesinler. bir bit yeniği var bu işte. ford yapmıyorsa kim yapıyor? bir şey açıklamadılar. üstüne bin tane daha hikaye ve değişiklikleri ile geldiler. hikayesinden çıkamayan robotlar. onlar gerçek değildir diyor ama bilemedik şimdi biz bunu.

--- spoiler ---