28 Ekim 2016

supernatural s12e03:

The Foundry 

--- spoiler ---

.seyirciylen dalga geçiyorlar, ülen bu anne karakterini getirmek için bir sürü olay oldu. ta babasının bu işlere girişme nedeniydi. sonra devamlı muhabbetler oldu. zaman yolculuğu, hayaletler, şunlar bunlar derken şimdi kadın ben sizi görünce bebekliğinizi hatırlıyorum diye çekti gitti.

.bu nedir yani? zaten adam cehenneme gittiydi, gitsinler onu bulsunlar madem. ikisi de sırayla kaç defa gitti geldi. kendileri olunca cehennemden bile çıkarıp geliyorlar. şimdi aile yine arızalı, yine kırık dökük, kadın gidiyor. o kadar olaydan sonra. veletleri de mal mal bakıyor.

.bir de olay kaktıralım demişler, zaten başladılar yan konulara. her zaman olduğu gibi hayalet hikayeleri. bu sefer hayalet çocuklar masum imiş. anaları olaya karışınca annelik güdüleri ile olayı anlamış, zaten bir miktar anılar da görünmüştü.

.adamın tekinin çocuğu ölmüş, sonra kendini açlıktan öldürmüş. evde ruhu kalmış. eve gelen çocukları öldürüp kendine bağlamış, olay bundan ibaretmiş. bir tane adamın ruhunu halledemediler, iki saat dayak yediler, tuzlayıp yaktılar ve bitti gitti. uzattıkları şeye bak.

.lucifer, crowley, rowena ve tabii castiel hikayesi güzeldi. bölümün yarısını bile kaplamadı ama işte ancak bu kadar ayırmışlar. castiel beyonce adıyla fbi'cilik oynuyor. lucifer'in yeni bedenini araştırıyor. kırmızı gözlerden yola çıkıyor, iteklediği grup arkadaşı hakkında bilgi veriyor. arkasında nasıl canlı biri bırakmış? o saçmaydı biraz ama işte bulsunlar etsinler adama fark yaratmıyor olabilir.

.neyse asıl sorun bedeniymiş, bu rockstar abimizi fazla barındırmadılar. bedeni çürüyormuş, dayanamıyormuş. rowena'dan yardım etmesini istedi, zorladı. kadın tuttu büyü yaptı ama çürümeyi hızlandırıcı imiş. nasıl böyle bir risk aldı ki? karakterine biraz aykırı idi ama adamdan çok nefret ediyormuş, kafesten çıkardığına lanet ediyormuş. böyle dialog kaktırdılar, eh inandık diyelim.

.lucifer uzaklara gitti, hala kendine uygun beden bulamıyor. crowley ile castiel birlikte takılacak, lucifer'i bulacak sonra da paketlemek için anasını çağıracaklar. eh saçma biraz ama gideri var.

--- spoiler ---