7 Ekim 2016

supernatural s12e01:

Keep Calm and Carry On 

--- spoiler ---

.yeni sezon başladı da önceki sezonu ilkin hiç hatırlamıyor insan. neyse ki güzel bir özet geçme sistemleri var. analarını getirmişlerdi. sam vurulduydu. tanrı ve kardeşi ortadan tatlı sözle kaybolduydu. bir tane ingiliz hatun geldiydi. bütün sezon onu mu göreceğiz nedir? sezonun kötüsü şeytan değil de harflerin adamlarının ingiliz kolu mu olacak?

.baştan beri sizi izliyorduk, sıçıp batırdınız diyor. aslında haklılar da işte neden şimdi? başlarındaki engelliyormuş ama artık karanlık çıkınca müdahale etmeye karar vermişler. şimdi bunlar aynı tarafta ise neden isim vermiyor da o kadar işkence çekiyor?

.kadının planı farklı mıdır? düzeltme değil de tüm avcıları toplayıp götürmeyi mi planlıyorlar? plan belli değil, güvenmemekte haklı. eyvallah diyorsun. sonra işkenceleri özümsüyorsun. vay be adam nasıl dayandı diyorsun. ilaç veriyorlar kafayı yiyor ama yine plan yapıp sarışın kadını kandırıyor ama sadece boğazını sıkıp bayıltıyor. ülen bari bağla. hadi öldürmeyeceksin anladık ama bari bağla. yine odaya hapsoluyor. pek saçma oluyor.

.anne karakteri yalpalayacak gibi görünüyor, cass sam kaçırılırken uzaklara gönderildiydi. onun geri gelişini izledik. bu adam niye hala ışınlanamıyor diye düşünüp duruyorum. özünü falan geri aldı, nedir ışınlanmasını engelleyen ben unuttum ama ikna olmadım.

.dean geliyor mekana, cass arkadan geliyor. anasının silahı var. ilk karşılaşmalar böyle. sonra oturup bir şeyler yerken telfonlara, bilgisayarlara bakmalar. dünyanın değişmesinden bahsetmeler. sam'i arayışı sürdürmeler.

.veterineri bulmalar, telefonda tehdit etmeler. araştırma yapacağız derken sarışın kadının yardımcısı dalıyor olaya. arabanın arkasına vuruyor. dean ve cass'i güzel şekilde benzetiyor. tam bunları öldürecek iken anne karakteri kadını öldürüyor, sonra hafif yalpalamalar derken öyle bitiyor gidiyor.

.crowley ne yapıyor? asıl önemlisi lucifer ne yapıyor? beden arıyor gibi anladım ben ama ne alaka yani? onu taşıyacak beden yoksa niye öldürüp duruyor insanları. casstiel nasıl taşımıştı ki? uygun beden nasıl bulamaz? geçiştirmek için mi yapıyorlar bunu yoksa başka bir durum mu var?

--- spoiler ---