29 Ekim 2016

Agents of S.H.I.E.L.D. s04e05:

Lockup 

--- spoiler ---

.hızlı hareketli bölüm, tüm arkadaşlar aynı tarafta. bir olaya koştular gittiler ama bir sürü mallık yapıldı. yeni direktör iyi bir insan ama sırları var, sorunlar çıkacak. şu senatör bozuntusu watchdog'lardandı, bunu ne zaman öğrenecekler? senatöre şantaj yaptı. zaten şantaj yapan da yapana. ne bileyim iyidi hoştu ama yine insanın içinde bir sıkıntı bıraktılar.

.bir kere şu hayalet sürücü oğlanı ne diye intikamını bırakamadı? amcayı kaybetti. yaptığı büyük mallık. darkhold kitabına erişim sağlandı. hayaletlerin amacı başladıkları işi bitirmekmiş de iş nedir? dünyayı yok edecek bir şeyler olmalı?

.bunu amca karakteri yapacak gibi, ne güzel hayalet kadın kitaba dokunamıyordu. kendi elleri ile mallık ettiler. sinir bozucu oldu ama hikaye için mecburidir. daha nerdeyse yirmi bölüm var. sezonun kötüsü bile belli değil daha.

.simmons yalan makinasına gireceğim tartışmasını yapmaya başladı. fitz ile aralarının bozulmamasını yakinen takip ediyoruz. sanal zeka olaylarına girmediler ama hayalet sanrısı için bir çözüm ürettiler neyse ki, mack de bunu kullandı.

.daisy mallıklarına devam ediyor, daha önce de bir sürü dert gelmişti başına ama ekibe inancını kaybetmemişti. şimdi bu elemanları o kadar seviyor ki onları korumak için uzak duruyor ve kendi başını derde sokuyor. hapsihanede o kadar adama karşı tek daldı, bunlar da tutup kurtarmaya yetişti, ne oldu şimdi? pek saçma. bu görevden sonra ekip değilmiş.

.may ölümden geldikten sonra sağlam görünüyor, ölüm anında coulson'u görmüş. ne alakaysa artık, birbirlerini pek seviyorlar. tabii arkadaş olarak. şu ekip olayını bu kadar kötü hale getirmeseler daha iyidi. şimdi direktör de ağızlarına sıçacak. hayalet sürücü, mahkum öldürüyor. daisy'i kullanıyorlar. iyice başlarına bela aldılar. yandık ki ne yandık, şu dizinin bu kadar karman çormanlığını sevmiyorum aslında ama yapacak bir şey yok.

.direktörün nainsan olduğunu açıklaması nasıl iyi tepkilere neden oldu onu pek anlamadım. hani hepsi kötü değilmiş diye mi? e peki demezler mi adama bunlardan bizi koruyacak kurumun başında nainsan var diye? o da garipti biraz.

--- spoiler ---