9 Eylül 2016

the strain s03e03:

First Born

--- spoiler ---

.bu sezon işler pek iyi gidiyor. efendiyi öldürttüler ama içinden diğer solucanların anası büyüklüğünde bir solucan lağıma kaçtı gitti. vampir dediğin bu solucan mıymış? stargate in goa'uld'una benzettim yine.

.lumen meselesini boka sardırmadılar. quinlan'un hikayesi de pek güzelmiş. anne dediği bir kadın onu sirkten kurtarmış, adam etmiş. sonra efendi gelmiş. mağaraya mahkum etmiş. şimdi o efendi miydi? niye öldürmedi? anasını yemesi için miydi?

.bu elemanın efendiden tam olarak intikamı nedir? sevme kabiliyetine sahipmiymiş? böyle soruların tam cevabı yok ama haller tavırlar pek güzeldi. anasının kanını içti ve dövüşmek için kullanmadı. bir iki kılınç salladı, zaten olacak gibi değildi. bin yıl sonra görüştü.

.eski hikayeyi şimdi bastıklarına göre intikam hikayesinin özü buymuş da şimdi kadın sen diyor, kehanette dünyayı efendiden kurtaracak olansın diyor. intikam henüz işin içinde yok ama yine de efendiyi öldürmelisin diyor. garip yani.

.bu abimizin olayı da hamile kadının virüs bulaştırılması haliymiş. efendinin çocuğu oluyormuş bu yüzden, kadın enfekte oluyormuş. çocuğu da efendinin özelliklerini taşıyormuş. böyle anlattılar, hem de hafif komikli anlattılar. iyidi güzeldi yani.

.lumen ile takasta bir bok olacağı belliydi. efendi hazırlıklı gelmiş ama dedemiz de fet abimizle birlikte hazırlıklıydılar. neyse ki bombaları atmakta gecikmediler. efendinin kelle gitti. ha o kadar gümüşte bu quinlan nasıl etkilenmedi? onu pek anlamadım ama yine de efendinin kafa kopunca şöyle bir kaldım. hele sezonun üçüncü bölümü, efendi falan yok ortada şimdi ne oldu? o solucan yeni bir beden bulacak da uğraşacak duracaklar mı?

.efendi ölünce yaratıkları de ölecekti, zaten buradan ölmediğini anlamaları lazım, solucanı da gördüler. lumeni de kaybetmediler. çocuğu alamadılar ama o hiç dert değil. artık eph salağına güvenmezler diye umuyorum, adamın tercihleri komple hatalı.

.meksikalı tipler de iyice saçmaladı. annesini düzeltebileceğini umarak kanı ile besliyordu. angel geldi, ilk öldüreyim dedi. sonra kolluk kuvetleri gelince kaçmaya başladılar, askerin ölümüne sebep oldular. yakalandılar ama tekrar onları savaşa alacaklarmış da falan filan işte.

--- spoiler ---