4 Eylül 2016

the strain s03e02:

Bad White 

--- spoiler ---

.bu sezon işleri genel çerçevede göstermeyi abarttılar. şehir ve dünya karman çorman. en azından new york için genel çekimler geliyor. ekipler ayrı hikayelerde başladı ama birleşe de bilirler. şimdi eph salağı lumen için abraham'a gitti. oradan da quinlan ile birlikte hareket etme kararı çıktı gibi oldu.

.eleman salak oğlu için dünyayı tehlikeye atacak. bu kadar saçma bir tercih olamaz ama her dizide-filmde, her hikayede bundan var nerdeyse. quinlann daha önce karşılaşmıştı, araya girmişlerdi de tam dövüş bitmemişti ama yine de öldürebileceğinin garantisi yok, saçma yani. plan saçma, işbirliği saçma, kitaba imanları kuvvetli değil. tabii salak salak bilmece haricinde de bir şey yazdığı yok.

.zengin abimiz beyazın peşindeymiş. hayatta kalmak istiyor, bir sürü araştırmalar yapıyor. araştırma görüntüleri de iyidi. abraham'da formül varmış, bunu geliştirenler de eski kimyacılar imiş. hepsi iyi güzel ama denklemden çıkmak için neden anlaşma yapmadı? beyazı aldıktan sonra tekrar ihanet eder diye mi düşündü? ne zararı vardı ki? şimdi lumen'in peşine düşecekler o pek olmayacak.

.alman yine almanlığını konuşturdu, rolünü kısmışlar ama göründüğü vakitler hoş oluyor. efendiyi de gördük biraz. zack salağı ve anasıyla birlikte hikayeyi uzattıkça uzatıyorlar. kapıdan kaçma metodunu bulup annesinin çocuğun kanını içtiğini görüp seslenmek nedir? git saklan bir yere mal. sonra efendi gelip anasını engelledi ve çocuğun astımını iyileştirdi. çok sağol efendi.

.fet aralarda dolgu gibi, bardan bir kadınla takıldı. askerlerin çekileceğini öğrendi. profesörü ile iyi geçiniyor. vampir kanı ile gençleştiğine bile ses etmedi. adam iyi her türlü tam karakter resmen.

.dutch salağı kendine güya ekip bulmuş, iki dakikada sattılar onu. fet ile niye araları açıldıydı. sevgilisi kadına ne olduydu? bu ayrıntıları tamamen unuttum, bir ara lafa arasında hatırlatırlar artık herhalde.

--- spoiler ---