14 Eylül 2016

Orphan Black s04e04:

From Instinct to Rational Control

--- spoiler ---

.yine karman çorman bir hale gidiyor. şimdi sarah'ın yanağına neden dna'sını değiştiren bir kurt yerleştirdiler? dna'sı sağlam olan bir tek bu değil miydi? çocuk sahibi klon diye satmışlardı bize. ne alaka şimdi?

.tamam dna değişimi meselesi ve bunu keşfetme şekilleri fena değildi de yine de nereye gidiyor insan takip edemiyor. bin tane olay içinde olay, sonunda da bir şey olmuyor.

.mika denen tip, ferdinand denenden intikam alacak imiş. adam zaten bir sürü insan öldürdüydü. niki'yi de geçen sezon mu öldürmüştü? sarah bu adamdan yardım istiyor. mika olayları görüp intikamını almak için düzenek kuruyor ama patlatmadan gidip adamı kurtarmalarını sağlıyor. ne şimdi bu? sadece para için miydi?

.yardım etmesini beklerdik, yardım etmiyorsan da patlatır intikamını alırdın. iki arada bir derede saçma bir şey oldu.

.bir de dünya nüfusunu teker teker değiştirmek isteyen yine evrimci elemanlar varmış. gay oğlan ve alison'un kocası bebek sahibi olmak için tesise gittiler. iki saat bunun muhabbeti döndü. böyle yerler hakkında nasıl bilgileri olamıyor?

.rachel mesajlar göndermeye çalışıyordu, yakalandı. kız kendisi mi verdi? küçük kız hastaymış. tedavi edilmemesi gerektiği yönünde görüş bildirdi. bu yaşta hastalığa yakalanmasının verileri çok daha değerliymiş. bununda genel hikayede nereye oturduğunu anlamıyorum artık. neyin orjinali, kaçıncı klon? klondan niye klon yaparsınız? klonlardaki bozukluğu çözen sarah'ın kızı değil miydi? hikayeyin canı çıkyor böyle ama etraflıca bilim kurgu yaptık zannediyorlar herhalde.

.hacker abimiz de yeni katılan erkek karakter mi olacak nedir? sarah ile takılan diğerleri ortadan kayboldu. şu game of thrones'da ünlenen tipe ne olduydu ki? hatırlayamadım bile.

--- spoiler ---