26 Eylül 2016

fear the walking dead s02e12:

Pillar of Salt

--- spoiler ---

.saçma sapan, dandik bir bölüm yapmışlar. salak meksikalı dramları. devamlı ispanyolca konuşturmalar. yok efendim geçmişe gitmeler, yok efendim durduk yere kamptan kaçmalar, sonra yakalanmalar.

.eczacı abimizin sorunu nedir? insanlar niye kaçıyor? iki adım ötelerindeki kampı nasıl bulamıyorlar? bu mafyanın market olayı da çok saçma. ülen takasa götürdüğün malın devamını arayacaksan ne anladım o işten? millet niye takasa gelsin?

.yetmiyor salak madison karakteri mafyanın ortasına dalıyor, neymiş efendim kirli saçlı oğlan hap getirmiş. dünyada tek kirli saçlı hapçı kendi oğlu. zaten uzaklara da gidememişler. birileri o tarafta diğerleri bu tarafta. bölüm sonunda diğer mal adam, çocuğu için bırakmıştı. bu sefer çocuk yok ortalarda, otelin ışığını görüyor. o kadar kötü adam görmüyor, bu mal yukarı baktığı sırada iki dakikalığına görebiliyor.

.nerden bakarsan boktandı işte. meksikalı kız, tek başına haritalarda neyi arıyor? nereye gidecek? hepsi bir zombi avcısı zaten iyice karikatürize ediyorlar. bu da geçmiş anılara dalıp salak saçma tercihler yapacak gibi, hadi yapıyor diyelim de bize niye hikayesini anlatıyorlar. ne gerek var?

.nick salağı ve eczacı tip muhabbetinde de bir şey yok. inanmıyor musun bana diyor da ülen nedir yani? anlaşma yapmışsın ilaç götürmüyorsun. neyi korumaya çalışıyorsun? bir bok anlamadım o işten. adamın ısırılığ hayatta kalması muhabbetine de gelmiyorlar. aptal aptal işler işte.

.yetmiyor bitmiyor. victor bıçaklanıyor, hem de olabilecek en aptalca şekilde. kapıyı açıyor şak diye bıçağı saplıyor kadın. senin yüzünden kızım öldü diyor. ülen kızın zombi olmuş, adam da ikna etmiş. nedir yani? hem sen kim o demeden nasıl kapıyı açıyorsun? yok efendim hapis edeceklermiş. sürgün edeceklermiş, sanki çok da mühim idi. bu yüzden ilaç gerekti, bu yüzden mafyanın marketine gittiler. nick ile tekrar karşılaşacaklar. aynı boklar yine başlarına gelecek.

--- spoiler ---