11 Eylül 2016

american horror story s06e01:

Chapter 1

--- spoiler ---

.yeni sezona üsluplarını da değiştirerek başladılar. reality show kıvamında başlattılar. hepsi oyuncu ama birileri gerçek insan, diğerleri de programa anlatan insanlar gibi yapmışlar. hatta tam tersi olabilir, anlatanlar gerçek ama oynayanlar oyuncu. hani canlandırma derler ya adamların canlandırması koca bir sezon olacak.

.mevzu da lanetli kasaba tadında bir olay. mafyanın teki yolda adam nakavt etme şeysi yapar. bizim zenci (yeni oyuncusu) bunların kurbanı olur. önceki sezonlardan gazeteci kadıncağız da karısı rolündedir. adamın ağız burun dağılır, kadın çocuğunu kaybeder ve bu şehirden gitmek isterler.

.gittikleri yer de ücra köşelerde bir kasaba, kocaman ev. ucuza kapatırlar ama ellerindeki tüm parayı harcarlar. ayaküstü açık artırmada yerel halk ile takışırlar, bir gariplik olduğu belli olur ama adamlar tüm sezon ne yapacak, daha ilk bölümde bu kadar geriyorlarsa diye düşünürüz.

.lanetli ev gibi işler, hafif hayaletler gibi ama değil. muhtemelen kasaba halkı tarikatı gibi bir şeyler olacak, ilkin kadına dadanırlar. onun deli olduğunu düşünürüz, sonra adam eve kamera koyar. onda görünür. hatta adamın kız kardeşi (zenci büyücü kadın) polis eskisi rolünde evde güvenliği sağlamaya çalışır. sesler duyarlar, çekilmiş görüntüler izlerler. yarı adam yarı domuz gibi bir şeyler vardır.

.havası bir garip, anlatımlar bir garip. ne olacağı konusunda fikrimiz yok ama işte sezon başı insan güzel bir şeyler olacak diye umut ediyor. sezon sonunu pek iyi bağlayamıyorlar. öyle kalıyor işler.

.önceki sezondan polis abimiz ve yaşlı kadın kötüler tarafında. tarikat mıdır? ruh mudur? in midir? cin midir belli değil. kadın en son pat diye evden kaçar, zaten bunu beklemiyoruzdur ama yolda yaşlı kadına çarpar ve ortalıklarda kaybolup tarikatın ortasına bulur kendini ve bölüm biter.

--- spoiler ---