16 Eylül 2016

Agents of S.H.I.E.L.D. s04e01:

The Ghost 

--- spoiler ---

.yine arapsaçı başlangıcı yaptılar. son olayları hatırlamak için bir önceki bölüme döndüm okudum ama yeni direktör kim idi? onu bir türlü hatırlayamadım. kendi çaplarında gizem mi yapıyorlar? yoksa göstermişlerdi de ben mi unuttuydum. orası karanlık kaldı, görünce hatırlarız artık.

.coulson bırakmasa iyidi ama herhalde direktör bu kadar olaylar içinde olmaz demişler, adam mike ile takım olmuş. tavlalar falan oynuyor. öyle yuvarlanıp gidiyor. bir yandan daisy için uğraşıyor duruyor.

.daisy de hiçbir şeye bağlanmadan kendi çapında suçlular ile mücadele ediyormuş. geçen seozn bitiminde sanki karanlık tarafa geçmiş gibiydi ama onun yerine kanunsuz olmuş gibi duruyor.

.sezonun kötüsü, hayalet sürücü meselesi ile bu yüzden kapıştılar. kimin öleceğine nasıl karar veriyorsun tadında söylemler, daredevil'den devamlı gördüğümüz muhabbetleri bu sezon bol bol işleyecek gibi duruyorlar.

.hayalet sürücünün yargısında bölümler ilerleyecek gibi. daisy'nin eli kolu kırılacak. kendi başına işler yapacak. başına işler alacak. ölümler ondan biliniyor gibi ama yakalanamıyor. koskoca shield çaresiz kalmış, arkadaşlarını onu koruyormuş da şuymuş buymuş.

.simmons'un rütbesi artmış, may ile takıştılar. kendi çapında doğru düşündüğünü yapıyor. takımlar dağılmış, ekipler bölünmüş. yönetilebilir olması için böyle yapmışmış. gereksiz bir dağınıklık olmuş.

.fitz yine fitz, spartacus elemanı ile yapay zeka benzeri bir şeyler yapmaya kalktılar. insansı robot ama yapay zeka değilmiş. kullanım alanları da yem olmak imiş. ne bileyim, hem gerekli, hem gereksiz bir konu.

.ölenler öldü gitti, yoyo denen kadın daha görünür olacak gibi. daisy'nin karın ağrısı devam ediyor gibi. hydra'dan hiç bahsetmediler. ölüp gittiydi sanki ama yine de örgütü kalmış olmalıydı. böyle sanki başka bir diziye başladık edasıyla başladılar. görüntüler hoştu ama kafa karışıklığı o kadar iyi olmuyor.

--- spoiler ---