29 Ağustos 2016

the strain s03e01:

New York Strong

--- spoiler ---

.yeni sezona hızlı başladılar, o hep görmek istediğimiz genel dünya muhabbetine de biraz girdiler. zaten artık herkesin haberi var. ordu işe el atmış, kıyamet gelmiş. böyle bir dünya ile abraham abimizin anlatımı ile başladı.

.eph salağı oğlunun yasında, kendi çapında laboratuvarı ile biyolojik silah imal ediyor. abraham abimiz quinlan ile birlikte lumen üzerinde çalışıyor. quinlan tipi köken vampirlere gidiyor üç beş laf ediyor.

.fet abimiz denizcilerle takılıyor, en efektif çalışanı bu ama alman tarafından yine pusuya düşürüyorlar. öyle aksiyonu bol bir giriş yapalım demişler. güzel olmuş. şu kadıncağızı göremedik, biseksüel miydi neydi? ondan haber yok.

.bir de zack salağının anası lumen ile çocuğu takas etmek istiyor imiş. bunu nasıl kabul etmiş? hani duyguları vardı? bir miktar açıkladı ama pek kabul olmadı. hem efendiye karşı da bir sıkıntısı vardı sanki, onlara hiç girmediler.

.meksikalı tip anasını kanıyla besliyor, bölüm sonunda anasını o halde bulmuştu herhalde ama şimdi ne yapacak yani? sanki çözümü mü var? nasıl bir manyaklık imiş? efendi ile konuşup anasını dönüştürmesini mi isteyecek?

.abraham lumen incelemesi ile saldırmak istiyor. aceleye getirmek istemiyor. fet ile karşılaşmaları yine pek tatlı idi. diğer eleman savaşmaya katılmak isteyince aralarında sürtüşme yaşandı.

.efendiye karşı teknolojiniz sökmez dedi. denizcilerin kulağını sağır ederek hüpletti, almanın görünüp kaçması ve takip ettirmesi falan çok belliydi. nasıl göremediler? fet neden peşinden koşun dedi? oralar pek olmadı ama işte az biraz denizcileri hüpletmeleri gerekiyordu, fena öldürüyorlardı. çok kendilerine güveniyorlardı. topyekün savaş ile daha güzel aksiyonlu hale getirebilirler. şu aile dramını bir miktar azaltsalar çok iyi olacak.

--- spoiler ---