25 Ağustos 2016

the man in the high castle s01e04:

Revelations 

--- spoiler ---

.güya en gerilimli, en hareketli bölümlerinden biri olacak gibi yaptılar ama ağır çekimlerle öyle bitti gitti bölüm. zaten on bölüm var yarısına geldik sayılır ama hala ne oluyor anlamış değilim.

.yüksek şatodaki adam kim? filmleri kim yapmış? olay nedir? formüller mi ne vardı o mektupta? bilim bakanına mı ulaştıracaklardı? japonlara mı yardım ediyorlardı? nedir tam olarak olanlar? 

.bir de prens vuruldu, ayıkla pirincin taşını. siyasi karışıklıklar olacak. yok efendim naziler japonların topraklarını ele geçirmek istiyormuş da prens barıştan yanaymış da falan filan olacak. detayları mı göremiyoruz nedir? cidden baydı beni.

.bir de intikam için prensi vuracak eleman oraya kadar geldi, silahı kaldıramadan başkası vurdu. bölüm sonu sahne için çocuk ve babası silahı elinde gördü, şimdi bu malın üzerine kalacaksa artık iyice ağır küfürler edeceğim.

.yetmiyor ajanı bırakıp elemana geri dönüyor. sanki yetişebilecek? adam tetiği çekse zaten iş bitecekti? herkeslerin elinde film olduğunu bildiği halde nasıl sen tutup geri dönebiliyorsun? nasıl bir malsın ey kadın?

.zenci hepsinden akıllı çıktı, elemanın nazi ajanı olduğunu anladı. yok efendim değilim bak bu da film diye kandırdı güya ama sonuçta amaçlarını gerçekleştirmiş oldular. general gerekirse öl ama o adamı öldür demişti. yüksek şatodaki adam olmadığı için mi böyle yaptı? zaten filmi de kamyonda bırak demişti, elemanın aklı karışık ama ne bileyim tam da nazilikten ayrılmamış gibi.

.bilim kurgusuna koyayım işte, bir bok olduğu yok. salak saçma dramlar izletiyorlar. yok efendim onun dramı, bunun intikamı, arkadaşını kurtarmak için omzuna sıkmaların dramı, bölüm zor bitiyor, bir tek ödül avcısı iyi tip sayılır. onu da kimse niye öldüremiyor len? nedir bu adamın manyaklığı böyle? bir de adamı aptal yerine koydular, normal şartlar altında o kandırmacaya kanmaması gerekirdi.

--- spoiler ---