20 Ağustos 2016

Outcast s01e10:

This Little Light 

--- spoiler ---

.ağır başladılar ama sezonu güzel bitirdiler. küçük kızın da gücü varmış. süper kahramanlar gibi kasabayı terk edeceklerdi ama kasabanın ahalisi toplandı başlarına. tabii durup benzin almalar ve eğlenmeler nedir? arkadanıza bakmadan kaçsanıza? benzin aldıkları yer kasabanın neresi bilmiyorum ama dünya şeytan olmuş, bunların haberi yok.

.tabii şeytan değil gibi, her siyahı şeytan zannetmeyelim ama bu işin ucu uzaylı da çıkabilir. outcast'in geldiği yerden gelmişler, aynı türdenmişler. adamın ışığı ile geliyor gibiler. biri şeytansa diğeri melek midir? kanla nasıl geçiyormuş?

.çocuk da aynı güç varsa anası ile boğuşurken nasıl etkilenmemiş, aslında adamla da boğuşuyorlar etkilenmiyor. kanla çıkıyor gibiydi sonra ellerini yüzüne koyunca da çıkmaya başladı. her seferinde de ağzından bir şeyler emdirdi. ne bileyim bir terslik var bu işte ama anlamadım.

.megan denen hatun kocasını öldürdükten sonra gözüne parmağını bastı, oradan ilerledi çöpler yedi. bir tane veletle kırıştıracaktı gözüne ışık geldi. kaçtı gitti derken kyle'ın evine gitmiş. güvenli mekan olarak böyle yapmış ama sidney de hemen yandaydı. aldı kadını götürdü, yerimizde duramadık, fitil olduk.

.neyse ki peder iki eli ile bir iş becerebilip gidip kyle'ı kurtardı. şeytan doğum merkezi gibi bir şeyler yapmışlar. kyle'ı da çocuğu ile şantaj yapıp kullanılmak üzere paketlemişlerdi. hepsini kurtardı. megan da kyle'ı öldürecekken küçük kız babama dokunma deyip gücünü il kez kullandı. böyle güzel işler oldu işte.

.derken peder beyler gidip sidney'in evini yaktı.kapıları kapattı. içerde bir hareketlilik, salak çocuğun öldüğünü anladık. üzülmedik ama ne bileyim garip oldu. peder zaten malın teki iyice mala bağlayacak, gidip kadına itiraf edecek toplu manyaklık yaşanacak.

.tüm bunları örtbas edecek yine şerif, adam cinayeti örtbas etti. sonra çocuk yakmayı da mı örtbas edecek nedir yani? küçük kızı kaçırdığı için ve baştan beri kasabayı mahvetmek için şeytanla bilerek işbirliği yapması yüzünden ölümü hak etmişti ama garip oldu, hoş oldu işte.

.gizemi biraz daha çözseler, bu tipler nedir? nerden geliyordur? bu kasabadan ne istiyordur bir anlatsalar hoş olacaktı ama artık sonraki sezonu bekleyeceğiz.

--- spoiler ---