8 Ağustos 2016

Outcast s01e05:

The Road Before Us

--- spoiler ---

.bir miktar daha havası arttı dizinin ama şimdi bu adamlar neden uzmanlaşmıyor artık? daha ne olması gerekiyor? şeytanla görüşüyorsun ve o senin ağzını açıp bir şeyler yapmaya çalışıyor. ağzını burnunu korusana lan? özü fazla mı geliyor nedir? saçıyor resmen.

.pederimiz şüpheci, ağzı bozuk bir tip ama inancı sağlam gibi duruyor. elemanımız da bu sağlamlığı sarsıyor. şimdi tam olarak ne olacak? dialoglar hoş ama adamın allahın adı ile şeytan çıkardığı hiçbir vaka başarıya ulaşmamış.

.gittiler bir adama şeytanlı, gittiler bir kıza yine şeytanlı. birinden birini çıkartalım bari kısa günün karı olsun dediler. kız ile uğraştılar, şeytanı çıkarttı ama kızı komaya soktular. ne anladım ben bu işten dedi adamcağız da... 

.sidney denen abimiz kimdir? isimler ve insanların kendilerini diğerlerinden ayırma çabalarına güzel göndermeler yaptı. diğer yaşı şeytan kadın adamdan bir şeyler emmeye çalıştı ama beceremedi. esas oğlanımız pek mühimmiş, şeytanlar onun yüzünden toplanıyormuş. şimdi belki esas şeytan kendisi çıkacak ama ne olacağı belli değil.

.adam peder ve elemanı bana bırak dedi. ortalıklarda dolaşıp şapka çıkarmaktan başka pek bir şey yapmıyor. bunda da ev gezdi, yattı kalktı pek bir şey yapmadı.

.esas mevzu geçen bölümden kalan olaydı. karısının içinde şeytanlar var mıdır? bölüm kadının gözünden şeytanlı bakışlarla geldi. dedik kesin şeytan var, velet de kötü davranıyor. var bir yamuk bu kadında, ilkin dışarda arabada beklediler. sonra kardeşini gönderdi ama pek bir şey olmadı.

.sonra kendisi bakmaya gitti, çocuk geldi buna atladı. kadına dokunmaya çalıştı ama kaçtı. bir şeyler var hissi yarattılar ama yine çıkmadı. bölüm sonunda kadın kendisi geldi, adamı elledi, öptü ama bir şey olmadı. kadın temiz ve güvende imiş ama cevaplar arıyor imiş. o gün ne oldu diyor, adamdan duymak istiyor ama adam cevap veremiyor. neden cevap veremiyor? pederle gelse biz şeytan avcısıyız dese, ailesini tekrar kurtarsa... ha yanlarında olursa yine şeytan musallat olur diyorlarsa o başka ama açıklama hiç gelmedi.

.bir de şerif ve en iyi arkadaşının muhabbeti var ki içler acısı. oradan da bir şeytan çıkmayacak mıydı? adam kötü değil miydi? köpek saldırmıştı. onun yerine dava başka yöne gitti gibi oldu. ters köşenin tersi gibi oldu. ne diye oldu pek anlamadık.

--- spoiler ---