27 Ağustos 2016

limitless s01e14:

Fundamentals of Naked Portraiture

--- spoiler ---

.boş beleş başka bir bölüm, yapay zeka ekleyelim ilgi çekici olsun demişler ama o kadar da ilgi çekici olmadı. tuttular aşk cinayetine bağladılar, adamdan da itirafı yapay zekası ile konuşturarak aldılar ve bölüm öylece bitti.

.insanların beyinlerinin kopyasını çıkartan bir teknoloji imiş. bir de makinalar düşünür mü muhabbeti yapıyorlar ülen zaten sen bilim kurguysan o hap ile düşünen makina falan yapsana, kodları ile oynayıp biraz daha ilerleme sağlatmış da adama bunu söylüyor, şaka gibi.

.bir de yeni eleman alalım demişler, zenci gidecekti ya onun yerine düşünmüşler herhalde. bir ara penisi ile dalga geçtiği adamcağız ajan olarak yollamış, o ortaya çıktı. yeni elemanın her şeyde yardımcı olması ve çıplak poz verip tablo yapması bir miktar komik sayılabilir ama o kadar. sonunu da sanat için soyunurum'a bağlamalarına hiç gerek yoktu.

.esas mevzu senatörün ceketini değiştirme meselesiydi. sırf bunun yüzünden delil odasındaki elemanı öldürmüşler, bak işe ki onun da fıstığa alerjisi varmış. özel restorantta yiyormuş ama hata olmuş öldürmüşler. bu nedir? 

.hem senatör nasıl iyi insanmış da bir ceketteki kanın görülmemesi için brian salağını gördü diye bir adamı öldürmüş. daha iyi bir metod bulamamış mı? beyni o kadar çalışıyor ama bir insan hayatını riske atmaktan geri kalmıyor mu?

.buna rağmen yakalanacağım derken rebecca (debra)'nın gelip ölümü haber vermesi ile rahatlaması da pek etik bir davranış değildi. nerden maksan mal bir adam, bir de komik olduğunu düşünüyor, iyice geriyor insanı.

--- spoiler ---