24 Ağustos 2016

fear the walking dead s02e08:

Grotesque 

--- spoiler ---

.dönüşleri bokum gibiydi. nick salağının hikayesiyle devam edelim demişler. gemiden, sudan iyice sıkıldılar herhalde artık. meksikalı tiplerin mekanı yakmışlar. esas karakterlerinden birini öldürmüşler ve ana ile oğlun yolları ayrılmıştı.

.pat diye bu salağın hikayesiyle başladılar. eleman bir kadının yanında ve bir yerlere ilerliyor. nereye ilerlediğini anlamıyoruz. sonra doktor ile sohbette zombilerin yaratık gibi görülmediği yere gidiyorum diye malca bir laf ediyor. hala şu salak kadının beyin yıkamasının etkisinde.

.bunu ararken, meksikalı bir yerleşim yeri buluyor. arada daha zombi olmamış insanları öldüren meksikalı silahlı tipler de var. dünya hala bir sürü insan barındırıyor. hala ne bok yedikleri de belli değil.

.nick salağının hikayesi de iyice saçma. pat diye uyuduğu yer saçma, köpekler geliyor buna saldırıyor. ısırılması saçma. sonra köpekleri zombiler yiyor (hiç gerek yok bu hareketlere) neyse gidiyor köpeğin kanını içiyor. ülen bu ne? tamam hepiniz virüslüsünüz de az önce zombinin yediği köpekten nasıl yiyorsun?

.arada çişini içmeler salak saçma işler, bunların hepsi de gereksiz bir kadının bunu beyzbol sopası ile benzetmesi. sen nasıl adamsın iki dakika al çantanı, kadını da etkisiz hale getir. çocuğu var iyi güzel de hayat memat meselesi.

.işte eleman zor duruma düşsün, çişini içsin, zombilerle yürüsün (yürürken kafaları yemeler ve zombi oyuncularına kelimeler söyletmeler gibi saçmalıklar olsun) bunlar için tasarlanmış bir bölümdü, gereksizdi. hiç uğraşmasalar iyimiş.

.bir de yine yerleşim, yine olaylar. doktor tipi fena değildi. yarasının enfeksiyon kapmaması garip. yeni bir tane silahlı kadın tipi de eklediler. zaten bir gemi dolusu insan ile dizi çekmek yerine bunu yapmak istemişler iyi güzel de iki koldan götürsene hikayeyi bari. sen walkin dead misin? bir tek nick kaldırabilir mi koca bölümü?

.bir de geçmişine gitti, uzata uzata bitiremediler, sıktılar pişirdiler. allahlarından bulsunlar.

--- spoiler ---