30 Temmuz 2016

Wayward Pines s02e10:

Bedtime Story

--- spoiler ---

.en son ağlayan bebek, normal insan bebeği gibiydi. şimdi insanlık 2bin yıl mutasyon geçirmiş acayip abbylere dönmüş şimdi durduk yere normale mi dönüyor nedir? hani belki kirlilik gidince dönmüşlerdir diye açıklama yapabilirler ama bu durumda kültür, dil, bilgi vesaire ortada olmayacak.

.tabii abilerimiz daha binlerce yıllık tükenmeyen enerji kaynaklarını açıklamadılar. bozulmayan maddeleri, çürümeyen demirleri var. ne kadar uyuyacakları belli değil ama gelen saldırı için uykuya yattılar tekrardan, bu da kendini tekrar gibi oldu.

.neyse ki jason öldü, anası da kendini feda etti. doktor kendini feda edecekti ve çok saçma olacaktı. hem de tekrarlı saçma ethan'ı da böyle feda ettirmişlerdi, şimdi doktor lider rolünü üstlendi. jason'un ameliyatında da bir miktar işgüzarlık yaptı. eleman öldü. belki sevdiği bir tip olsa kurtarabilirdi?

.stajeri bunu sorguladı ama çok da üzerinde durmadılar zaten ergen diktatörlüğünden sıkılmıtık, sevildik. en azından herkesler sıkılmış olmalı ki ona uygun konuşmalar geldi.

.elenenler, ikinci tur olacak demeler sonra isyan başlaması. alınmayan xander ve gay oğlanın sonradan alınması da pek iyi olmadı. saçmaydı nerden baksan. hele sekreter kadıncağızın arkada kalıp trip atması ama bak bir asker öldü gel onun yerine denmesi de çok saçmaydı. len hiç mi hesap kitabınız yok?

.biyolojik saldırının yeni akıllarına gelmesi de aşırı saçma aslında, bir iki virüs varmış hepsini alıp dalmışlar bunlara. etkileyeceği garanti değil ama deneyebilirlerdi. bir de birinin kendini feda etmesine de gerek yoktu ki ellerindeki abby'i enfekte edip salmaları gerekiyordu o kadar. biz mi anlatalım her şeyi? nasıl beceremiyorlar anlamıyorum.

.sonraki sezon bakalım ne olacak? izlenir de öyle karın ağrısı gibi, bir de fena uyku yapıyor. sonraki sezon kaç bin yıl geçecek bakalım?

.belki de son görüntüleri normal insana dönecek abby'lerin önünü virüs salgını denemesi ile kesmeleri ve daha manyak bir canavar yaratmaları şeklinde olabilir gibi geliyor bana.

--- spoiler ---