14 Temmuz 2016

Wayward Pines s01e10:

Cycle 

--- spoiler ---

.bu dünya ergenlere mi kaldı? nasıl kaldı? finalde şaşırtalım diye bokunu çıkardılar. esas iyi ve esas kötü karakterleri öldürdüler. tamam bunu yapmaları iyidi ama bok yoluna gittiler. normalde david'in de ölmemesi gerekirdi. ethan'ında. biri bombayı uzaktan patlatabilirdi. diğerini de öldürmek yerine zapt-u rapt altına alabilirlerdi. onun yerine ikisinin de ölmesini tercih ettiler.

.yetmedi, başına bir şeyler çarpan velet yine bayıldı. üç yıl sonraya uyandı. yönetimi ergenler ele geçirmiş, yetişkinlerin hepsini dondurmuş. ha baktığın vakit doğru düzgün yaşayabiliyorlarsa buyursunlar dünya onların olsun.

.şimdi olayları ergenler üzerinden götürecekler ise, yandık. ikinci sezonu ergenler üzerine yaptılarsa yine yandık. nuhun gemisi diyorlardı. bir durum olduğu vakit bir yerler ayarlamışlar, ergenler koştu oraya gitti. iyi güzel de diğerlerinin nasıl haberi olmaz? nasıl önlem alamazlar? en azından pam'in haberi olması gerekirdi. nasıl ergenler yönetimi ele geçirir?

.koskoca bir sezon gizli servis ajanı o kadar takla attı ancak becerdi. onda da kendini patlatması gerekti. bu ergenler nasıl yaptı etti? anlamak zor ama ne bileyim dizinin hiç bu tarafa gideceğini tahmin etmemiştim.

.bunca zaman neden açıklamıyorlar? neden insanlara söylemiyorlar diye yırtınıp duruyorduk. buna da ikinci kez cevap verdiler. hani intihardır, sindirememedir saçma cevabını bile saymıyorum. tanrı kompleksine devam olarak, adam bu mesele özgürlük meselesi değil, insanlığın devam meselesidir dedi. mevzu buymuş. tabii kimin hayatta kalacağını kendisi seçmiş, bundan sonra ne olacağını da kendisi seçmek istedi ve ortalık karıştı.

.tabii çitlerdeki elektriği kesip içeri yaratık doldurmak biraz saçmaydı. hele hele kasabadan dağın tepesindeki üslerine asansör varken, kendini tehlikeye atmak gibiydi bu. bunu da pek düşünmedi. asansörü patlatınca tüm yaratıklar nasıl öldü? neden tırmanmaya devam etmediler? o da pek mümkün görünmüyor. hele arkadan gelen bir sürü yaratığın elektrikler açılana kadar içeri girmesi gerekirdi.

.neyse adamlar hayatını feda etmeli ve kardeşini öldürmeli bir plan yapmışlar. yönetim iyilerin eline geçti, artık sadece hayatta kalma meselesine odaklanırız inşallah derken tuttular ergenleri başa geçirdiler. adamlar iki bin yıllık stok yapmış ama insanları toparlayamamış mı? hem o kadar stoğu nasıl yapmış? o kadar insanın yiyeceği nerden geliyor? elektriği nerden üretiyorlar? hiç mi bu gibi temel ihtiyaçlarda tedarik zinciri kırılmıyor, mübarekler ekmek elden su gölden yaşıyorlar hala şudur budur, özgürlüktür mözgürlüktür zaten karın ağrısı gibiler, bir anlamda david abimize hak verdiydim ama saçma işte. nerden bakarsan bak saçma.

--- spoiler ---