11 Temmuz 2016

Wayward Pines s01e06:

Choices 

--- spoiler ---

.yav konu süpermiş ama nasıl puanı düşmüş? acaba iyice boka mı sarıyorlar? iş olsun diye gizem mi yaratıyorlar? zaten tam olarak neden insanlara açıklamadığı konusunda şüpheler var. ayrıca insanlara neden seçenek vermemiş? 

.sen hayatın ne zaman seçimlere dayalı olduğunu gördün diyerek bunu geçiştiremezler, bir kere sen tanrımısın doktor bey? hadi onu geç, zaten bir yandan gönüllü grubu kurmuşsun iki yüz kişiyi ikna edip işlerinde çalıştırabiliyorsun, e bunun için biraz daha uğraş iki bin kişi bul, sağlıklı bir toplum oluşturmaya yetecek kadar insan bul ki sonra bunlarla uğraşmayasın.

.adam iki bin yıllık gelecek tasarımı yapıp da bunu düşünememiş mi yani? işte sırf olay olsun dizi olsun falan diye yaptık deseler yine neyse de böyle üstü kapalı saçma oluyor. hele hele şimdi bir de bomba meselesi çıkardılar, o da hiç olmadı.

.çit yıkılır da işler boka sararsa yandık, artık yaratık dizisine döner o vakitten sonra. tabii mutlu mesut yaşarlarsa dizi olmazdı, ona da hak vermek lazım ama bir yere kadar. bir tık abartmışlar gibi geldi bana, bunu görmezden gelirsek iyi diziymiş.

.dünyanın sonunun geldiğini anlatak çılgın bir bilim insanı var, çevresel kirlenme insanların dna'larını değiştiriyormuş. evrim değil de mutasyon imiş, bu sonuçta evrim geçirmiş insan açıklamasına bir düzeltme, güzel bir açıklama.

.ardından insanlara açıklamaya çalışmış ama etkileri yakın zamanda olmayacağı için kimse dinlememiş. az sayıda insan buna inanmış ve onlarla bir proje gerçekleştirmiş. iki yüz kişi dedi ama bir şehri kurmak için o kadar insan yetiyor mu? o kadar teknolojiyi, yedek parçayı şuyu buyu nasıl iki bin yıl sonraya aktarmış? nasıl bozulmadan muhafaza etmiş. tamam adam insanı uyutuyor diyeceksin de eskime payı olan inorganik maddeler nasıl saklanıyor? allahını kitabını seversen.

.tabii şehir kalıntıları üzerine tekrar inşaa etmiş. çitlerden başlamış, güvenli alan yaratmış ve olay insanlara gelince a grubu insanlarına gerçekleri açıklamış. bazısı inanmamış kaçmaya çalışmış, yaratıklar öldürmüş. kalanı da intihar falan etmiş. eh bu da bir miktar olabilir ama herkesin intihar edeceği çok saçma. hem inanmayan grubu at helikopterine göster dünyayı, bu kadar zor olmamalıydı? tabii yine olay olsun dizi olsun mantığı ile bakıyoruz.

.her neyse işte kasabanın içinde bir grup patlama eşiğinde, bölümün geri planında bomba yaptılar, teslimatçı eleman. bizim eski ajan kadın ve kocası, hepsi bir nevi terörist imiş. bu tehlikeyi ortadan kaldırmak için iki tanesini helikoptere atıp dünyayı gezdirse sorun olmayacak ama sırrı açıklayamayız diye ajancılık oynayacaklar gibi geliyor bana.

.yeni nesil olayı da saçma gelmeye başladı. genç dimağlar kabul edermiş de yok daha neler. hem insanlar çiftleşip çoğalacaklar ise niye insan dondurmuş? 

.bir de çıkış olan bir arazi varmış, kadıncağız da onu arıyor. öyle üç dört koldan hikayeyi ilerletelim demişler ama tüm hikaye bir anda boşa çıkıyor, bu gizlilik nedir arkadaş? ajan abimiz iyi sorular sordu neyse ki.

--- spoiler ---