8 Temmuz 2016

Wayward Pines s01e03:

Our Town, Our Law

--- spoiler ---

.birden hareketlenme oldu. şu diğer kadın mevzusuna takılıp kalacaklar sandım. neyse ki öyle bir şey yapmadılar. karısını ve oğlunu da kasabaya aldılar. olaylar olaylar işte.

.geçen bölümden kalan boğaz kesme ve konuşmalardan sonra adamı neden pat diye yakalamadılar. şimdi hem çipleri var, hem görüyorlar, hem dinliyorlar ama adam elini kolunu sallayarak geziniyor. emlakçı tip bunu gördü ama ses etmedi. o da yetkililerden biri olabilir mi? kendisi weeds'in komik bacanağı idi.

.neyse adam ortalıkta dolanıyor, ağaçlarda dinlenmiyormuş kate ile oraya gittiler. insan her şeyi anlatmaz mı? ben denedim kaçamadım. 12 senedir buradayım diyor. adam ben seni beş hafta önce gördüm diyor. zaman kaymasını nasıl yapmışlar? en büyük gizemi bu herhalde.

.şerif ölürken (ki ölmemiş olması lazım aslında ya neyse işte) gerçekleri bilmek istemezsin, çok çirkin gerçekler falan dedi. muhtemelen bir şeyleri korumak için bu kadar sert önlem almışlar, ondan bu kadar zor işler yapıyordu. yeni şerif de bizim mal adam olacak.

.tabii aslında kendisi temizleyemedi. şerife ilk darbeyi çemçük sıratlı oğlan vurdu, araba ile ezdi. oğlan da büyük yerlere gelecek gibi. hikayede kesin bir ergen koyuyorlar ki her şey simetrik olmasın. ısrarla evde kal denildiği halde kalmasın ve olaylar gelişsin.

.ormanda kadınla konuşurken, karısı yüzüğü bırakıp gidiyor. yolda şerif görüyor ve bunları bir hayli hırpalıyor. adam koşarak yetişip boğuşuyor falan filan oluyor. sonra şerifin anahtarlığında kasabanın anahtarı varmış. garaj kapısı gibi, açıyor kapıyı. içerden bir yaratık şerifin cesedini alıyor. ne lan bu diyor insan? inşallah bu kadar gizemi iyi toparlarlar yoksa sıçtık.

.kısa boylu doktor abimiz olayların başında değil miydi? dışarda fbi ile görüştüydü. karar mekanizmasında falan olmalı ama tam değil gibi de. herkes konuşurken eskiden kutu açılan yarışmada olduğu gibi telefon çalıyor ve hükümler geliyor. ona göre oynuyorlar.

.tabii dışarı çıkmaya izni olanlar olmayanlar falan var. içerdeki çoğu kişi denek gibi bir şey. ekmek elden su gölden, aileni de getirdik. büyük ayrıcalık tanıdık senin için, kalsana kasabada be adam diyor. kalamam burası evim değil diyor. insan biraz felsefe serperdi be buralara. düz adam, kalamam diyor sadece ve bunun için mücadele edecek. ne özelliği varsa artık, onun gözünden gizemi çözdürmeleri için olayları bu hale getiriyor gibiler. bakalım bakalım.

--- spoiler ---