21 Temmuz 2016

Stranger Things s01e04:

Chapter Four: The Body

--- spoiler ---

.güzel bir harekete geçtiler artık. bundan gerisi gelir gibi ama adamlar da neyle karşı karşıya olduklarını bilmiyorlar gibi. çocuk deneyleri ile bu yaratığın bir bağlantısı var mı? araştırma yapan üstü kapalı kurumun olayı nedir? devlet destekli mi? şerif cengaveri hepsini tek başına ortaya çıkaracak gibi görünüyor.

.bulunan ceset plastikmiş. adli tıpçıyı uzaklaştırmışlar, kendi adamları rapor vermiş. annesi doğum lekesini sormuştu. bu benim oğlum değil demişti ama o mevzuya girmediler tekrar. şu durumda doğum lekesini de kopya etmiş olmalılar. nasıl kopya etmişler? yaratığın içersindekine ulaşamıyor gibiydi? çocuğu ayrıca mı tutuyorlar nedir tam olarak? belki daha önce izleme altına almışlardır. açıklarlar herhalde.

.ergenlerin olaylarından yaratığın fotoğrafına geçirdiler, bu da fena değildi. kız arkadaşı kaçırılan tip polislere durumu anlattı ama yüzsüz tipten bahsetmedi. şerifin kulağına da gitmedi. onun yerine fotoğraf gidecek inşallah da bakalım ne ara?

.esas olay annesinin kafayı yemesi mevzusuydu. bu olayı veletlerin telsiz ile will'i duymasına birlikte bağladılar. kız üzerinde daha önce de uzaktaki insanları duyma deneyleri yapmışlar. nasıl bir yetenekse artık, insaları bulup duyduklarını ses olarak aktarabiliyormuş. 

.daha büyük vericidi okul radyosundan arkadaşlar toplandı, tam o sırada da annesi kafayı yiyordu. duvardan annesine seslendi. yardım et buradayım falan dedi. ev gibi bir yer ama daha karanlık dedi. artık nasıl bir mekana çekiyorlarsa uzay-zaman ile ilgili bir hadise gibi.

.annesi saklan dedi, içerde de bunu bulamıyorlar mıdır nedir? will saklandı. annesi duvarı kırdı. telsizin başındaki kız bir miktar baygınlaştı ve elektrikler gitti. veletler ortamdan kaçtı. kendi çaplarında büyük keşif yaptılar ama olayın şerife gitmesi yine imkansız gibi, ailelelerinden korkuyorlar. kız zaten kaçak. durum garip.

.arkadaşlarının ölüm merasiminde gülen çocuklar ile karşılaşma olayı iyidi. zaten kıza saç baş ve makyaj ekleyip dışarı çıkardılar. maymuna benzetirler dedim ama makyaj ustası gibi çıktılar, kızı güzelleştirdiler, veletler üstünden hikaye gidiyor yeminle.

.şerifi takip eden tipler var. siyah bir araba idi. benzer siyah araba ile will'in babası ziyarete geldi, bir an evi bastılar dedim ama annesi fotoğrafı görür, şerife gösterir ve olaylar gelişir diye tahmin ediyorum. bakalım güzel çözseler bari gizemi.

--- spoiler ---