20 Temmuz 2016

preacher s01e08:

El Valero 

--- spoiler ---

.hafif bocalattılar ama güzel toparladılar. sezon finalinde tanrıyı getirecek gibi, belki bir sonraki bölümde yapar bunu. tanrı ile aşık atmalar da dizilere geliyor, tatlı oluyor. etçi abimizin et tanrısı muhabbetleri bir harikaydı.

.vakti zamanında vaiz'in babasını da bu vesile ile çağırmış. birileri ailesini ve inekleri aynı kutulara koyup buna yollamış, eline bağırsakları alıp hangisinin kızının olduğunu bilemediğini söylüyor ve canı tespit edemiyor. tanrını inkar et diyor, babası da sinirli sinirli çıkıyor. babasını öldüren tip bu olmamalı diyorum ama bakalım ne çıkacak?

.kilise baskınını ahali maç gibi izliyor, arkadaşları gelip kurtarır falan diyorduk ama tek başına direndi, sonunda da imzayı attı kaybetti. son bir pazar istedi, onda da tanrıyı getirecek imiş. zaten etçi abimiz de asıl manyaklık sessiz tanrıyı takip etmektir diyerek güzel de lafı koydu.

.esas olay vaiz'in içindeki genesis olayı idi. melek abilerimiz geldi, süper tavırlar ve şarkılar ile içindekini çıkardılar. tam bitti gitti mi şimdi derken? genesis kahve kabında durduğu gibi durmadı ve vaiz'in içine tekrar girdi. artık son çare falan dediler de bu durumda vaiz'i kesmeleri mi gerekiyor? yoksa vaiz genesis'in yeni kahve kabı mı oldu? kullanmasa aslında güvenli bir kap ama bakalım ne diyecekler?

.eugene meselesi bir miktar kötü aslında ama hile yapmak meselesi iyidi. oradan cehenneme düştü, sonra çıkartıyor gibi yaptılar. bu kadar kolay olmamalı dedik, hayal olduğu ortaya çıktı. babasını falan aramıştı. onun hesabını soran olmadı ama zaten gözaltında gidiyordu. şu durumda eleman hala cehennemde, aslında hak etmiş. oralarda kalabilir ama senin cehenneme gönderme gücün varsa, geri getirme gücün de yok mudur? güzelce konsantre olup neden çağırmıyor?

.belki son pazar etkinliğinde bunu yapacaktır, onu buraya bağlayacaklardır. artık kilise, cemaat ve keramet eksenini göreceğiz. anlaşmayı imzalarken pis pis sırıttı, güzel bir planı vardır diye umuyorum.

.cass nerelere kayboldu? güneşten sonra göremedik kendisini ama tulip köpeğini cass'e verdi sanki. yesin diye yani. olacak iş mi bu? inek neyin ayarlayaydınız ülen, sen o kadar oynadığın sevip kokladığın köpeği nasıl verdin? bir de sarılarak gönderiyor mal. vaiz'den sonra unutmak için yaptı gibi gösterdiler, sonra da köpekten vazgeçti, allahından bulasıca.

.bu arada kilise çatışmalarındaki dialoglar toptan komikti. penisinden vurulan adamın dialoglarını da özel yazmışlar herhalde. zaten etçi abimiz süper dürüst bir insan, çalışanlarına güzel giydirip, net açıklamalarda bulundu. sağolsunlar gülümsettiler.

--- spoiler ---