31 Temmuz 2016

limitless s01e12:

The Assassination of Eddie Morra

--- spoiler ---

.şu senatörün olayı belki dizinin en mühim konusu ancak ona geldiler ama öylesine bir geliş, bir başta bir ortada bir sonda gelecek gibiler. bölüm sonunda debra da senatörü araştırmaya başladı, onu da öldür diyebilirler ya onun yerine saçma sapan yan konular ile ilerliyor.

.bölüm başında senatör konuşma yaparken keskin nişancı bir hatun (fringe'den hatırladık) senatöre nişan alıyor, nzt etkisi altında ama işte dürbünden mi nedir? bir yerden yansıma yaptırıyor senatör fark ediyor. kurşundan kaçış olmasın diye hafif kendini sıyırttırıyor ve peşine brian salağını takıyor.

.brian ikisi arasında kalıyor, kız morra'yı öldür diyor. morra kızı öldür diyor. kızın erkek arkadaşını öldürmüş mü öldürmemiş mi? bağışıklık kazandıran enzim çalışmalarındaymış. enzimi çalıp ortalardan kaybolmuş. stoku azalınca da senatörü ortadan kaldırmaya çalışmış.

.kıza göre senatörün planı dünyayı yaşanmaz hale getirecekmiş ve buna direnmeleri gerekiyormuş. brian'ın olayı bu mu olacak? dünyayı yok edecek pek zehir bir senatör ile espirileri artık soğuk duş etkisi yapan salak bir oğlan.

.yok efendim ailesini koruyacakmış da ülke dışına çıkması gerekirmiş, yok efendim ikili oynuyormuş da senatörden korunması gerekirmiş. kıza inandıysa neden senatör ile takılmaya devam ediyor? enzim ise kız yapacağını söylüyor. nedir yani?

.senatör de nzt'in kendini değiştirmesine izin ver diyor. çoğunluğun iyiliği için insan öldürme meselesinden zaten rengini belli ediyor. bu senatörün iyilerden çıkması insanı şaşırtır. kötü olduğu bariz, güya ikilem yaratıyorlar.

.kızı da öldürmediği baştan belliydi. belki ilerde ikisi birlikte senatöre karşı duracak. ha onu öldürmeleri gerekiyordur da onu da öldüremez, ikilemler böyle yaşanır gider saçma sapan şeyler olur. zor diziymiş vesselam. keşke başka bir şeye başlasaymışız.

--- spoiler ---