29 Temmuz 2016

acayip hikayeler e05:

Gözlük 

--- spoiler ---

.iyi olacak gibiydi ama olamadı. tipler fena değildi. tamer karadağlı'yı oynatmışlar. psikopat mafya babası tarzında bir şeyler olmuş. ne bileyim oyuncular çok göze batmıyor, çekimler devamlı hareket ediyor. bir standart yakalamışlar. şak şak görüntü değişsin iyi görünsün demişler herhalde.

.adamın teki hapse girince karısı başka adamla evleniyor. kızı da kaçıyor orospu oluyor. hikaye bu yani. ne gerek varmış ki? kızını bulmaya çalışan baba son umut, milletin elinden kurtardığı mafya babasından yardım alıyor.

.adam minnet duyduğu için kasap abimizi çağırıyor ama kızını bulacağım diye adam öldürtüyor, len böyle bir mantık olabilir mi? ne alaka yani? minnet duyuyorsu karşılıksız bulsana kızını.

.sonra kasap abimiz nasıl bir katilmiş ki sorgusuz sualsiz yoldan geçen adamları kesebiliyor. karısına baktı diye kardeşini öldüren adam böyle mi olur demek istemişler? pek bir yerinden tutulmuyor yani hikayenin.

.kızını görsen tanımazsın diyor kayıp büro şefi, zaten baştan sarı peruğu ve orospuluğu ile bu adam bu kızı öldürür diyoruz. öyle de oluyor. kendi kızını kesiyor sonra da çantasına bakıyor. bari sor niye takip ediyorsun diye değil mi?

.hadi onu geç, kız babasını gecenin bir vakti sokakta takip ederek ne yapmayı amaçlıyor. hem de adamın gözünde acayip gözlükler. kameralı gözlüklermiş. kız takip edecek ve sonunda açıklayacakmış. kendisini aradığını da biliyor. nerden baksan salakça yani.

.psikopat keyiflere kadına diz çöktürüp adam öldürmeyi izletme keyfi yapmışlar. en akılda kalanı budur herhalde. bir de hayko suçu tanımlamak da suç işlemek gibidir gibi bir felsefe salladı, yani ona bunu sallattılar. onu da pek yemedik. ne alaka?

.bir iğne yapayım mı abi muhabbetini her türlü seviyoruz ama ona şüphe yok. doktorun analizi de ayaküstü iyidi.

--- spoiler ---