6 Haziran 2016

The Originals s03e20:

Where Nothing Stays Buried

--- spoiler ---

.yav bu lucien'i öldürme olayını nasıl buldular? takip edemedim. tam davina ile iki arada bir derede kalsın diye bu işi yapmışlar. öyle de oldu. davina da öldü. tamam davina da öldü. şaşırdık, güzel de öldü ama şimdi bu mevzu yüzünden tekrar bir savaş başlayacak. hem de marcel ile bizim oğlanlar arasında...

.bunu kaç kez görmüştük? kaç kez kapıştı bu mallar? şimdi marcel aileden biri olarak mı kehaneti tamam edecek? saçma olmayacak mı? bir kere davina salağı kol ile takılmasa, götünün dibinde olmasa ölmeyecekti. kimse bunu görmüyor mu?

.hem lucien'i öldürme şansını değerlendirmeseler bu durumda herkesin başına dert olacaktı? bunu etraflıca düşünmeleri lazım. tamam dizinin kendince iyi karakterleri heder öldü ama gelinen nokta saçma yani.

.lucien salağı da kendine çok güvendi, iki dakikada öldürebileceği klaus ile konuşmalı dövüş gerçekleştirdi. sonunda hayley'in kalbini elinde tuttu ve diz çökmesini istedi. fanteziye gel. o sırada da elijah hızır gibi yetişti. freya da gereken büyüyü yaptı. köken vampirlerin tersine çevirme büyüsü imiş. anaları vakti zamanında yapmış iyi güzel de neden bunu ilk düşünmediniz ülen işte? eğer ilk düşünseler davina ile iki arada bir derede kalmayacaklar.

.ayrıca vekil salağını getirmişlerdi, orada arada bir iletişim olsa belki davina'yı koruma altına aldıkları çemberin gücünü o salak sağlar idi. böyle de bir çözüm bulabilirlerdi. mevzu işte marcel ve vincent kökenlerimize karşı olsun. birlikte tekrar savaş etsinler. beklenen de oldu. vincent aurora'nın içinden büyülü kanı çıkartmış, bunu marcel'e verecek ve o mikealson'ları kaçıracak, şehir tekrar bunların olacak.

.tekrar şehir mücadelesi meselesine gelmelerine üzüldüm. cami'nin ölümünden sonra daha iyi bir yere gidiyor gibiydi. neyse ki klaus'un ermiş durumları cuk oturdu. davina'nın öldürüldüğüne de üzüldü. kazanılmış bir savaş yok ortada diyerek de büyük resmi gördüğünü belli etti. eski klaus olsa kutlama yapardı. en azından bu kadar kötülük arasında bu esas karakteri güçlendiriyorlar, ona da şükür.

.ha şu vardı, davina yüzünden ataları meşgul edip büyüyü tamamlama meselesi. ülen bu ataların dikkati bir tek yere mi yöneliyor yani? tek kişiler mi bunlar? neyse işte.

--- spoiler ---