12 Haziran 2016

the flash s02e23:

The Race of His Life

--- spoiler ---

.sezon finali olmadı tabii, saçma sapan oldu. yarım yamalak oldu. bir de ölen babasının görsel ikizine bağladılar. yetmedi bu abimiz dünya-3'den imiş. nasıl yani? zoom daha önce kendi başına oralara gitmiş ve bu abimizi yakalamış. yetmemiş onun ismini almış. barry'nin babasının anasının kızlık soyadı ile takılmış. nasıl yani?

.peki bu adamın niye hızını çalamamış da bastırmış? o kısımları için bir sürü laf edildi ama ben anlamadım. anladımsa bile ikna olmadım. bir mantığı yok çünkü...

.zaten en başında zoom süper hızlıydı. yetmedi daha hızlı oldu. barry hız gücünün desteğini arkasına alsa bile onun hızı ile nasıl baş ölçüştü? nasıl yaptı bunu yani? bir açıklama getirmediler. daha önce madara etmişti, tutmuştu kafasından bu mu sizin flash demişti?

.şimdi zoom'un planı bir yarış yapmak imiş, ikisi birlikte yarışacak ve oluşan enerjiden tüm paralel evrenleri patlatacak imiş. ilgili kurumdan aldığı aleti silaha dönüştürmüş ve planının son hamlesi için de zenci babayı dolaylı yoldan kaçırmış oldu.

.buna nasıl geldiydik? haliyle yarışa girmemesi gerektiğini düşündüler ama barry kabul etmedi. ahali bunu hapsetti. kendi başlarına zoom'u yakalamaya çalıştı. orası da saçmaydı çünkü o kadar insan gidiyor ama hiçbir uyarı sistemi falan yok. snow kendi başına geldim konuşmak istedim falan diyor. neyse ki onu hologram ile kandırmışlar. yakalıyorlar zoom'u ama tutukluk yapıyor alet. bak sen allahın işine. derken joe atlıyor ama delikten zoom ile birlikte gidiyor. böyle bir tasarım olabilir mi? salak saçma bir şey işte.

.neyse salak zenci çocuk barry'i dışarı çıkartıyor. bunların da gücü falan olmadı ya o da ayrı bir karın ağrısı. hala kesin güç verecekler diyorum, tekrardan yarış işine girişiyorlar. yarışta zoom'u kandırıyor. kendi zaman kalıntısını yaratıp iki taraftan işler yapıyor. zoom'u güzelce dövüyor. nasıl olduysa? nasıl gücü yettiyse artık ve zamanı koruyan ruh gibi tipler gelip zoom'u alıp götürüyorlar. derisini falan yüzüyorlar böyle iyice çirkin oluyor. bu zamanı koruyan ruhlar, zaman bilmem nesi de saçma iken tutup buna bağlayıp bir plan yapıp böyle bitirmek pek saçmaydı.

.bu sezon pek tat vermedi. bölüm sonunda o salak öpücük de oldu. zenci salak kız ile takılmalar falan derken yetmedi. güya şaşırtacaklar ya barry dayanamadı annesinin öldüğü zamana gidip geçmişi değiştirdi. böylece tüm hikaye boşa düştü. daha önce buna teşebbüs ettiğinde, flash'ı flash yapanın bu olduğundan dem vurup olayı değiştirtmemişlerdi. şimdi ne oldu da değiştirdiler. neden bu salaklığı tekrar ettiler anlamadık. sadece meraklandırmak, hikayeyin devamını bekletmek için yapmışlar. tamam bekleriz de ilk bölüm sonrası kesin sıçacaklar diyorum. göreceğiz artık.

--- spoiler ---